Skip to main content
Vučić

VUČIĆ O PROTESTIMA U NOVOM SADU: Ne smemo da imamo most zato što unuk Jevrema Brkovića rešio da pravi gluposti svakog dana

Foto: Printscreen TV PRVA
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom napada na policiju i novinare u Šodrošu, rekao da sada u Srbiji imamo i problem zato što hoćemo da gradimo mostove.

- Poštovani građani Srbije, ja sam živeo na Novom Beogradu. Preko puta moje zgrade bio je jedan prazan prostor, sa zaista lepim drvećem gde smo pravili kolibe. I onda je naše detinjstvo prekinuto zato što je napravljen Blok 44. Šta je trebalo da štrajkujemo i ne damo ljudima da žive. A niko neće da kaže da je most u Novom Sadu predviđen urbanističkim planom iz 1951. godine. Svi ti koji protestuju su bili na vlasti, a nisu ga izbacili iz GUP-a - rekao je on.

Vučić kaže da bi tim mostom bio spojen auto-put Beograd-Novi Sad, sa auto-putem prema Šapcu i Rumi.

- Pa sada kažu da ne može most, pošto tu šetaju kućiće. Ludilo zahvata svet. Za ljude koji ne znaju, u Britanskom muzeju su izloženi suncokreti Van Goga. I pojavile se neke dve budale i prosule paradajz sos. Srećom, slika je zaštićena. Sada svi trpimo zbog te dve budale. Ili ne smemo da imamo most zato što unuk Jevrema Brkovića rešio da pravi gluposti svakog dana. Nećete most? Pa dobro, ne treba vam most - poručio je predsednik.

Vremenska prognoza
Mist
5 Beograd