Skip to main content
Sea Star festival

Rođena nova festivalska zvezda Evrope: 50.000 fanova za prvi Sea Star u Umagu! (VIDEO)

Foto: Promo
Spektakl za pamćenje!

Posle četiri nezaboravna dana, od 25. do 28. maja, uz spektakularne nastupe i nepresušnu energiju, završeno je prvo izdanje Sea Star Festivala u Umagu. EXIT Leto ljubavi, koje spaja čak četiri zemlje regiona, počelo je na najbolji mogući način i lansiralo novu sjajnu zvezdu na festivalskom nebu Evrope, a Sea Star je opravdao titulu jednog od najiščekivanijih festivala na Jadranu.

Osam meseci priprema i nezapamćeno interesovanje od same najave dolaska festivala u Hrvatsku za rezultat ima da je Sea Star već od premijernog izdanja postao jedan od najvećih morskih festivala u Evropi. S nastupima svetskih hedlajnera, vrhunskom produkcijom i više od 50.000 oduševljenih posetilaca iz preko 70 zemalja, koji su tokom četiri dana i noći prošli kroz festivalske kapije, Sea Star je već u premijernom izdanju postigao visok EXIT standard. Ako se tome još doda da je sve proteklo bez ijednog incidenta ili bilo kakve štete, može se s pravom reći da je rođena nova festivalska zvezda Hrvatske, regiona i cele Evrope. 

U četiri dana se izmenjalo 70 izvođača, a uvertira u sve je bio nulti dan s kojim je još jednom potvrđena posebna veza Sea Stara i Umaga, grada koji se pokazao kao izvrstan domaćin posetiocima iz svih krajeva sveta. Veliki pečat na ceo festival stavio je kultni i eksplozivni The Prodigy koji je pred euforičnom publikom prikazao očekivano spektakularan nastup, a Umagu već posle prve numere udahnuo autentični EXIT duh koji sad stanuje i u Istri. Živa legenda plesne muzike Fatboy Slim potvrdio je da je nenadmašni house majstor čiji će nastup ostati upamćen najmanje koliko i plejada hitova kojom je raspametio desetine hiljada ljudi. 

Berlinski techno heroj Paul Kalkbrenner imao je maestralan nastup u finalu glavnog dela festivala i publiku doveo do sunčanog jutra u prizoru koji se mogao uporediti samo sa Exitovom kolosalnom Dance Arenom. Novi miljenici regionalne publike, Modestep, po prvi put u regionu svojim su live nastupom priuštili erupciju energije koja će još dugo strujiti među posetiocima, a Pendulum su u DJ setu dokazali zašto drum’n’bass ne može proći bez njih.

Sjajna zvezda plesne muzike i hitmaker Spiller doneo je svoje plesne tonove pod otvorenim nebom, a Dubioza Kolektiv je u naletu energije pokosila sve sa dub, reggae i rock ritmovima rezervisanim za najveće pozornice. Ovdašnji techno doajeni svetskog glasa, UMEK, Marko Nastić i Petar Dundov, opravdali su udarne termine, nastupivši rame uz rame sa nekim od najvećih globalnih zvezda, dok su nepresušni talenat iz regiona prikazali još i S.A.R.S, Brkovi, Artan Lili, Pips, Chips & Videoclips, Bad Copy, Elemental, Jonathan, Sassja, Kiša metaka, Kandžija, Nipplepeople, Kawasaki 3p, Rambo Amadeus i domaćini festivala Urban & 4. 

Celodnevna oproštajna žurka potrajala je do zalaska sunca uz ritmove aktuelnog superstar producenta Mahmuta Orhana čiji je hit "Feel" označio službeni završetak prvog od četiri festivala velikog, regionalnog EXIT Leta ljubavi. Sledeći na redu su Temišvar i Revolution festival od 1. do 3. juna, zatim 17. EXIT na Petrovaradinskoj tvrđavi, koji ove godine traje čak pet dana i noći, od 5. do 9. jula, da bi se leto na kraju ponovo vratilo na more uz Sea Dance festival od 13. do 15. jula na spektakularnoj plaži Jaz.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd