Skip to main content
Gru

"GRU TU JE": Objavljen trejler za dokumentarac o legendi i pioniru repa u Srbiji (VIDEO)

Foto: MN Press
Dalibor bi danas proslavio rođendan, pa nije slučajno zašto je trejler objavljen baš na ovaj dan.

Posle snimanja više od 10 sati razgovora, sa više od 40 sagovornika iz raznih sfera društva od muzike do sporta, objavljen je trejler za dokumentarac o tragično nastradalom reperu Daliboru Andonovu Gruu.

Gru je udario temelje repa u Srbiji i u tome su se mnogi usaglasili, pa je njegov prerani odlazak i dalje neprežaljen.

Javnost će uskoro biti obaveštena o konačnom formatu "Gru tu je", za koji je dodatno vreme uloženo i u obradu arhivskog materijala.

Gru
Dalibor Andonov Gru
Foto: MN Press

U filmu ćemo imati prilike da vidimo i raritetne snimke koji su svedočanstvo i o tome kako je beogradska scena išla u korak sa svetom i u najgorim vremenima rata i sankcija.

- Sve što ćete videti, obuhvatiće biografiju, ali i celu jednu eru muzike, priču o duhu Beograda, rađanju rep kulture i razgranavanju scene koja je u najtežim vremenima mogla da parira mnogima na svetskom nivou, po izrazu, zvuku i porukama koje se šalju. Verujemo da će pojedini sagovornici biti iznenađenje mnogima i da će ovaj film zaokružiti Gru priču i zacementirati njegov status kao utemeljivača i "tate" repa. Zahvalni smo svim sagovornicima i učesnicima na strpljenju i verujemo da će svi imati istu poruku kada sve pogledaju - "vredelo je čekati". I sami smo se iznenadili kada smo videli kakvi su se VHS snimci ipak pronašli na različitim stranama - prašina sa njih je obrisana, pronašli su svoj put do digitalizacije i to će biti završni deo ove slagalice o Gruu - kažu autori Bojan Vinulović i Rennè Miskolci.

Inače, Gru bi danas proslavio rođendan, pa nije slučajno zašto je trejler objavljen baš na ovaj dan.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd