Petak 23. feb 2024.
Đana Smajo

Ko je Đana Smajo? Devojka anđeoskog glasa, Splićanka koja je rasplakala Balkan - Muzička scena više neće biti ista

Foto: Instagram/Printscreen/dana_smajo
Devojka koja pleni svojim ponašanjem, svojim talentom i svojom harizmom. Budući da je već osvojila srca publike, možemo samo da zamislimo šta nas očekuje u budućnosti. Tek je počela.

Sve popularniji muzički talent šou format "IDJ Show" uzeo je maha, te su takmičari i njihovi nastupi preplavili socijalne mreže, od Jutjuba, preko Instagrama, pa sve do Tiktoka. Broje se stotine hiljada pregleda i klikova, te nema sumnje da su trenutno javeći hit među mlađom publikom.

Članovi žirija, koji čine Nataša Bekvalac, Relja Popović i Darko Dimitrov su očigledno napravili odličan posao pri selekciji takmičara i odabiru najužeg kruga takmičara. Mnoga imena su se tu izdvojila, a među njima je možda primat dobila Đana Smajo, dvadesetogodišnja devojka iz Hrvatske. Sada se nameće pitanje, ko je ova devojka i zašto je tako popularna? Evo par reči o njoj.

U glasu Nikole Milenkovića uživala je publika u "Pinkovim zvezdicama": Izrastao je u PRAVOG FRAJERA i postao hit na društvenim mrežamaNikola Milenković

U glasu Nikole Milenkovića uživala je publika u "Pinkovim zvezdicama": Izrastao je u PRAVOG FRAJERA i postao hit na društvenim mrežama

Sa Srnom oko sveta: Ona je PRVA SRPSKA AI INFLUENSERKA koja menja naš pogled na sveSrna

Sa Srnom oko sveta: Ona je PRVA SRPSKA AI INFLUENSERKA koja menja naš pogled na sve

Stigla na Kosovo i Metohiju, POMAZILA ZEMLJU,PA SRCE: Rita Ora proslavlja rođendan u Srbiji (VIDEO)Rita Ora

Stigla na Kosovo i Metohiju, POMAZILA ZEMLJU,PA SRCE: Rita Ora proslavlja rođendan u Srbiji (VIDEO)

Đana Smajo
Foto: Instagram/Printscreen/dana_smajo

Biografija

Đana Smajo je rođena 16. marta 2003. godine u Splitu, Hrvatskoj. Od malih nogu je znala da će biti pevačica, te je tim putem odmah i krenula da hodi.

Prvi put se u javnosti pojavljuje sa 12 godina u hrvatskom muzičkom takmičenju "Zvjedzice". U istom je učestvovala čak 2 puta i bila visoko kotirana. Prvi put je osvojila 2. mesto, a u ponovnom pojavljivanju 3. mesto. Takođe je i dva puta učestvovala na "Dori", odnosno na hrvatskom nacionalnom izboru za prestižno evropsko takmičenje, "Evroviziju".

Najviše uspeha je imala kada je pobedila "Fabrik traži zvijezdu"  i tada se vinula u etar na muzičkoj sceni. Izdala je do sada nekoliko pesama: "One", "Tvoja draga ne zna", "Free fallin" kao i "Žar" sa Albinom. 

Danas je studentkinja Filozofkog fakulteta u Zagrebu, gde studira francuski i portugalski jezik.

Sadašnjost i "IDJ Show"

Đana na svom Instagram profilu broji preko 40.000 pratilaca, dok njeni nastupi broje po nekoliko stotina pregleda na platformi Jutjub.

Talenat ove lepe Splićanke je prepoznao žiri pomenutog muzičkog talent šou programa, a najviše njena mentorka Nataša Bekvalac.

Samom činjenicom da je ušla u top 12 izvođača, u startu je dobijena nagrada, a to je pesma sa spotom u produkciji IDJ-a.

Trenutno najpopularnije Đanino predstavljanje publici o kom gotovo čitav region priča, jeste izvedba numere "Pola sunca", koju je dočarala sa svojim kolegom, ali i kako se spekuliše - dečkom, Tomislavom Milovanovićem.

Takođe, nije na odmet pomenuti i emociju u glasu koju ova devojka poseduje, te je uspela u jednoj od epizoda da rasplače i člana žirija.

Đana je u tom trenutku stala na binu obučena u belu, elegantnu haljinu i istog trenutka kada je pustila glas, nastao je tajac.

Relju Popovića je pesma toliko pogodila da je krenuo da plače, a nakon njenog nastupa je priznao da "nema snage da govori".

Da li će Đana Smajo biti još jedna Splićanka pored Jelene Rozge i Severine Vučković, koja će pokoriti Balkan i osvojiti srca publike, ostaje nam da ispratimo, mada ne sumnjamo u njenu harizmu i vokalne sposobnosti.

Đana Smajo
Foto: Instagram/Printscreen/dana_smajo

 

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
14 Beograd