Subota 09. dec 2023.
Lepa Brena

OD TRNJA DO MILIONA - Lepa Brena tokom studentskih dana radila OVO da bi PREŽIVELA! Malo ko bi tada rekao da će postati najveća zvezda

Foto: ATA Images/Instagram/srbija.v.i.p
Nije slutila da će dadilja poznati najveća zvezda bivše Jugoslavije.

Pevačica Lepa Brena danas jedna od naših najvećih folk zvezda, ali pojedini detalji iz života popularne pevačice malo su poznati javnosti.

Iako danas važi za jednu od naših najvećih zvezda, počeci Lepe Brene nisu bili nimalo laki, a jedan od njenih prvih poslova krije zanimljivu priču.

"Bogdana, kraljice života moga": Veljko Ražnatović se dirljivim rečima obratio TRUDNOJ supruziRažnatović

"Bogdana, kraljice života moga": Veljko Ražnatović se dirljivim rečima obratio TRUDNOJ supruzi

Zbog GOVORA na sahrani Žarka Lauševića zanemelo Novo groblje - potresne reči koje će se pamtitiŽarko Laušević

Zbog GOVORA na sahrani Žarka Lauševića zanemelo Novo groblje - potresne reči koje će se pamtiti

CECA BAKA PO TREĆI PUT, Veljko i Bogdana čekaju još jedno dete, srećne vesti podelili sa svima Bogdana i Veljko Ražnatović

CECA BAKA PO TREĆI PUT, Veljko i Bogdana čekaju još jedno dete, srećne vesti podelili sa svima

Naime, Brena je pevanjem počela da se bavi veoma rano, međutim, pre nego što je uplovila u muzičke vode, bila je prinuđena da se bavi drugim poslovima, kako bi pomogla svojoj petočlanoj porodici koja nije najbolje stajala sa finansijama.

Brena se u Beograd doselila 1979. godine kada je upisala studije, a kako je čitava porodica živela je samo od očeve plate, koji je radio kao medicinski tehničar, dok je majka povremeno zarađivala kao krojačica, njihova primanja nisu bila dovoljno za finansiranje studenta u Beogradu, pa je Brena morala da se zaposli.

Lepa Brena
Lepa Brena
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Pevačica se tada javila na oglas porodici kojoj je bila potrebna dadilja za novorođenu ćerku Anu, koja je tada imala svega nekoliko meseci.

Mladi bračni par, Cveta i Tomislav, plaćali su Breni u to vreme mali stan na Tašmajdanu, a ona je brinula o njihovoj ćerkici i čuvala je kada je to bilo potrebno.

Međutim, priča o jednom od prvih Breninih poslova pre nego što se vinula u zvezde i ne bi bila toliko zanimljiva, da se kasnije nije ispostavilo da je malena Ana koju je čuvala, takođe izrasla u veoma talentovanu devojku, koja je danas Brenina koleginica i u međuvremenu je postala velika zvezda!

Reč je o poznatoj pevačici i bivšoj članici grupe "Tap 011" Ani Štajdohar, koja je jednom prilikom za medije iznela detalje ove zanimljive anegdote.

Ana Štajdahor
Foto: Instagram printscreen/ana.stajdohar

- Tog perioda se zapravo i ne sećam, jer sam bila beba. Ono što znam, to je ono što sam čula od roditelja. Tada je Lepa Brena bila samo Fahreta Jahić, stanovala je u stančiću koji su joj rentirali moji roditelji, dole ispod Tašmajdana, kod Palilulske pijace. Uzgred je radila kao bebisiterka i čuvala me kad nije imao ko. Ubrzo je njena karijera krenula uzlaznom putanjom, a iz tog perioda je ostala ta simpatična anegdota. Takođe, moglo bi se reći da me je Brena na neki način predodredila za bavljenje muzikom - rekla je Ana jednom prilikom za domaće medije.

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd