Skip to main content
Bojan Perić

ŠTA ČINI TEBE NESREĆNIM, PA PLJUJEŠ PO DRUGIMA? Zvezda Vojne akademije ZAPALIO srpsku javnost porukom

Foto: Tanjug/Tanja Valić
"Oduvek sam želeo da saznam ko je to...''

Mladi glumac Bojan Perić u ranom detinjstvu sa porodicom se preselio u Grčku, gde je bio do završetka srednje škole. Povratak u Beograd bio je neobičan jer u njemu vladaju drugačija pravila i sistem vrednosti koji se njemu nisu dopadali.

BOLELO JE: Voditeljka "Slagalice" iskreno o MALTRETIRANJU koje je proživljavala

Zvezda serije "Vojna akademija" za portal "Srbija Danas" progovorila je na temu vršnjačkog nasilja.

- Išao sam u školu, u Grčkoj koja je bila veoma, veoma drugačije orijentisana od onoga što omladina kod nas može da iskusi. Nisam nikada bio žrtva vršnjačkog nasilja, niti sam ga uviđao u svom odrastanju. Dečijih čarki, naravno je bilo... Živeo sam u srećnije doba. Pogrešni su dečiji idoli, sve je iščašeno... Smatram da je "Aleksin zakon" nešto dobro za Srbiju.

Perić smatra da je koren problema u obrazovanju i vaspitanju mladih. Ističe da roditelji zbog obaveza nemaju dovoljno vremena za svoju decu, pa veliki uticaj na razvoj imaju mediji i ono što se u njima plasira.

bojan-peric
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Država je kriva i sve poruke njoj. Potrebno je uvesti neki sistem obrazovanja omladine. Deca su zapostavljena u obrazovnom sistemu u tom vidu vaspitanja... Nema vaspitanja... Roditelji mnogo rade i nemaju uvek vremena za svoju decu i to se vidi... Decu odgajaju rijaliti programi i jutjuberi.

SNAŽNA PORUKA: Maloletnik vređao Seku, a ona se obratila njegovim roditeljima - evo KAKO (FOTO)

Nasilje u velikoj meri opseda društvene mreže, a Bojan je oduvek želeo da sazna ko stoji iza negativnih i ružnih komentara na internetu.

- Digitalizacija je obezbedila to da su ti svi nekako blizu... Godinama sam želeo da upoznam nekoga ko piše te negativne i nasilne komentare na portalima i da ga pitam: "Šta čini tebe nesrećnim, pa pljuješ po drugima"? 

Log out nasilje
Foto: Profimedia

U okviru našeg projekta LOG OUT nasilje, koji se realizuje u saradnji sa Gradom Beogradom, a usmeren je na prevenciju i suzbijanje posledica digitalnog nasilja, u narednim mesecima imaćete priliku da se informišete o tome kako da ostanete bezbedni na internetu, na šta treba da obratite pažnju, kako da uočite zlostavljanje u digitalnom svetu i da steknete mnoštvo drugih korisnih znanja koja će pomoći da u Srbiji rastu bezbedna deca.

Podržite nas, jer zaštita dece zavisi od svih nas!

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd