Četvrtak 22. feb 2024.
Nikol Rodžers

"POSLE 15 GODINA JE REKAO DA ME VIŠE NE VOLI!" Godinama se borila da sačuva brak, ali onda je rešila da preseče!

Foto: Instagram/Printscreen/nikol_rogers
Ispričala je šta je sve proživela!

Nikol Rodžers, američka autorka i spikerka, priznala je da joj je muškarac s kojim je bila u braku 15 godina odjednom rekao da je više ne voli.

Iako joj je, kaže, intuicija godinama to i govorila, ona je jednostavno nije slušala ili nije želela da je čuje..

"Srećan rođendan mojoj drugoj majci" Veljko Ražnatović uputio emotivne reči tetki Lidiji, a evo i šta joj je poklonioVeljko Ražnatović

"Srećan rođendan mojoj drugoj majci" Veljko Ražnatović uputio emotivne reči tetki Lidiji, a evo i šta joj je poklonio

"Tri pevačice su SILOVANE od strane moćnika" Spisateljica iznela stravična SAZNANJA, otkrila zašto ŽRTVE ĆUTESimonida Milojković

"Tri pevačice su SILOVANE od strane moćnika" Spisateljica iznela stravična SAZNANJA, otkrila zašto ŽRTVE ĆUTE

"Moj otac je ubio čoveka zbog duga" Milan Stanković progovorio o velikoj PORODIČNOJ tragediji, ovo je rana koja ne može da zacelimilan-stankovic

"Moj otac je ubio čoveka zbog duga" Milan Stanković progovorio o velikoj PORODIČNOJ tragediji, ovo je rana koja ne može da zaceli

Nikol Rodžers
Foto: Instagram/Printscreen/ nikol_rogers

- 'Mislim da te više ne volim. Mislim da više ne želim da budem u braku i da ne želim da imam decu' - rekao mi je moj suprug pre nego što je kleknuo i potpuno iskreno upitao kada mi je zadnji put rekao da me voli, a da je to iskreno mislio. Dok sam zurila u njegove oči, sve što sam mogla da pomislim bilo je 'pita li me on to stvarno'. Pitala sam se kada je ljubav otišla iz našeg braka i kako mi je promaklo", počela je ona svoju priču.

Nakon što je čula njegove reči, ubacila se u brzinu, čineći sve što je mogla da spasi brak. Nazvala je njegovu porodicu i bliske prijatelje moleći ih da se založe u njeno ime. Pronašla je i terapeuta za parove i počela i tamo da odlazi. Nazvala je i njegovu ljubavnicu i rekla joj da nikad više ne razgovara s njim, te je nazvala i muškarca s kojim je ona imala aferu i poručila mu da je gotovo.

- Čak sam se zavukla pod kreveta na razvlačenje na kojem je spavao rekavši mu da neću izaći dok on ne obeća da će ostati. Ništa nije uspelo. Brak nam se raspadao i nisam to mogla da zaustavim. I sve se raspalo u sledećih šest nedelja - kaže Nikol.

Nakon traumatične poslednje terapije, u kojoj je suprug samo pričao o tome kako je njegova devojka neverovatna i predložio šestomesečnu probnu razdvojenost kako bi mogao da isproba novu vezu, došla je do svoje prelomne tačke i rekla mu da želi razvod.

- Izašli smo iz ordinacije terapeuta i rekla sam mu da ode kući i spakuje svoje torbe. On je otišao, a ja sam krenula u suprotnom smeru, jer mi je celo telo bilo u šoku. Pešačila sam, ali sam jedva osećala noge i histerično dozivala majku. Molila me da se okrenem i vratim kod terapeuta, što sam i uradila - priznaje.

Kad se vratila na njena vrata, terapeutkinja ju je pogledala sa saosećanjem.

- Sela sam i sve je samo izlazilo iz mene. Sav moj bes, svi načini na koje sam pokušavala da spasim brak, i sva zbunjenost i panika oko toga šta nosi budućnost. Pogledala me je i rekla da sam sigurno iscrpljena. To je bio hladan tuš. Imenovala je ovaj osećaj koji sam imala u telu. Osećaj koji sam godinama imala u braku, ali nisam ga razumela. Gledajući ogromnu količinu energije koju sam potrošila, shvatila sam da sam potpuno iscrpljena - priča ona.

Koliko dugo se borila za svoj brak, kao i koliko se dugo borila sama sa sobom da ostane u tom braku bila su pitanja koja su joj se motala po glavi.

- Moj muž je tražio razvod, ali ja sam htela razvod - pomislila je Rodžers.

Terapeutkinja joj je ponudila da nastavi da dolazi, tako da je na sesijama shvatala svoju iscrpljenost i sagledala svoje postupke u poslednjih petnaest godina.

- Videla sam kako sam bila stalno tu za svog muža. Videla sam da bez obzira koliko je talentovan, imamo vrlo različite aspiracije za naše karijere. Videla sam kako, iako smo godinu i po dana pokušavali da dobijemo dete, nikad nije bio uzbuđen što će postati otac. Videla sam da su moji snovi o uspehu, porodici punoj ljubavi i stalnom rastu u potpunoj suprotnosti s njegovim sporijim tempom i željom da bude kul tip koji se nikad ne menja. Iako sam mislila da smo na istoj stranici, sada je bilo očigledno da nismo - priznaje žena, pa dodaje:

- Bila sam u kasnim tridesetim i želela sam porodicu, ali sam se bojala da ću se udati za još jednu verziju bivšeg. Zato sam se zaklela da ću izlečiti ovu iscrpljenost i naučiti kakav je osećaj biti s muškarcem koji bi rekao 'da' mojim snovima - ističe Nikol.

A onda nakon nekog perioda i nakon nekoliko meseci poseta terapeutu shvatila je da je vreme da upozna nekog novog. Kako je prvi put u životu ulazila u svet ljubavnih sastanka obraćala je mnogo pažnje na to kako se oseća u svom telu u njihovoj blizini.

- U početku je bilo jako neprijatno, ali moj san o porodici i ono što sam želela u odnosu su me održali.

Izlazila je sa dosta muškaraca i nastavila da 'vežba' dopisivanja nekoliko godina, sve dok jednog dana nije imala prvi sastanak s plavookim muškarcem koji ju je dočekao s velikim osmehom. Nakon šetnje botaničkim vrtom i muzejom, otišli su nešto da pojedu, a kada je 'proverila' svoje telo, osetila je nešto novo po prvi put.

- Osećala sam se opušteno. To je bio zadnji ali i prvi sastanak u mom životu, sa zajedničkom vizijom stvaranja porodice. Venčali smo se nekoliko godina nakon upoznavanja - priznaje ona.

Nakon svih tih godina, shvatila je da joj je telo, kaže, slalo signale o tome kakav je osećaj dostupnosti i nedostupnosti jednog muškarca. Nedostupnost je, prema njenim rečima, bila napeta i iscrpljujuća, a dostupnost otvorena i opuštena.

- Moje telo je godinama u braku pokušavalo na sve načine da mi kaže da sa bivšim suprugom nisam na istoj stranici. Nije samo moj bivši govorio 'ne', nego i ja. Nisam se osećala opuštenom i otvorenom. Niko od nas nije bio dostupan, što je verovatno razlog zašto smo oboje varali jedno drugo. I definitivno zašto je naša veza prekinuta. Moj bivši se nije borio kada je došlo do razvoda. Umesto toga, krenuo je napred u život i potpuno prestao da razgovara sa mnom. Mislim da se u nekom smislu i on konačno opustio. Zapravo imamo toliko mudrosti u sebi. Naša tela uvek komuniciraju gde se zapravo nalazimo - pojasnila je ona, pa dodala:

"Šta ako su osećaji napetosti i iscrpljenosti zapravo samo 'sveti' podsticaji da ih potražimo negde drugde; šta ako vas telo uvek usmerava prema ljubavi? Kako sam naučila, opuštenost bi bila poziv na partnerstvo koje sam oduvek želela. Napokon sam mogla da naučim šta znači biti dostupan za ljubav i biti u društvu nekoga ko je na istoj stranici - zaključuje ona.

Nikol Rodžers
Foto: Instagram/Printscreen/nikol_rogers
Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd