Četvrtak 30. nov 2023.
Jelena Karleuša, Saša Popović

"PATOSIRALI SMO KARLEUŠU, gledanost koncerta joj je na nivou statističke greške!" Saša Popović isprozivao Jelenu - izneo dokaze protiv nje

Foto: Srbija Danas
Optužio je da je lažirala podatke!

Ovih dana domaći mediji bruje o sukobu Jelene Karleuše i takmičenja "Zvezde Granda". U subotu u isto vreme su se emitovalo takmičenje i Jelenin koncert novog albuma. Publika je mogla da bira u čijem društvu će da provede svoje vreme. 

Nakon ove noći, u javnost su isplivali grafikoni na kojima se vidi koji program je koliko bio gledan. Tako je Karleuša okačila grafikon u kome tvrdi da je njen spektakl povodom "Alfe" i "Omege" zauzeo 21 procenat ukupnog gledališta kraj malih ekrana, dok su dijametralno različit grafikon podelile Svetlana Ceca Ražnatović, Milica Mitrović i Marija Šerifović.

PUBLIKA DALA SVOJ SUD-"POMIRITE SE S TIM DA VAS VIŠE NIKO NE GLEDA": Žestok udarac za produkciju Granda, estradni rat ne jenjava

PUBLIKA DALA SVOJ SUD-"POMIRITE SE S TIM DA VAS VIŠE NIKO NE GLEDA": Žestok udarac za produkciju Granda, estradni rat ne jenjava

KARLEUŠA FALSIFIKOVALA PODATKE? "Grand" oštro o Jeleninim navodima: Tvrde da je obmanula naciju

KARLEUŠA FALSIFIKOVALA PODATKE? "Grand" oštro o Jeleninim navodima: Tvrde da je obmanula naciju

KARLEUŠA OŠURILA PO MILICI I PRIJI: "Aleksandra je davna prošlost, Milica ima hit, ali SAMO sa mnom!"

KARLEUŠA OŠURILA PO MILICI I PRIJI: "Aleksandra je davna prošlost, Milica ima hit, ali SAMO sa mnom!"

Ovim povodom se oglasio Saša Popović. On je gostovao na Pink televiziji u emisiji "Novo jutro" i do detalja je objasnio statističke podatke. Optužio je Karleušu da je u fotošopu izmenila i lažirala podatke. 

- Ovo je jedan presedan koji je neverovatan. U pitanju je jedan falsifikat i obmana Jelene Karleuše, koja je imala koncert na Prvoj srpskoj televiziji. U subotu u 21h je bila jedna lagana emisija kako bismo upoznali gledaoce sa novim pravilima i takmičenju. Jelena Karleuša je snimila svoj koncert na Beogradu na vodi i ponudila je Prvoj televiziji da oni to emituju u istom terminu kada idu i "Zvezde Granda". Ja sam dobar sa ljudima sa Prve televizije i znam da su rekli, nemojte to da radite, nemojte da idete na "Zvezde Granda" jer će to biti fijasko. Rekli su joj: "Evo vam termin u petak u 23 časa", ne Jelena je htela da ide u terminu kada idu i "Zvezde Granda". Oni sa Prve su dobili da besplatno emituju taj koncert. Kad su se dogovorili, Jelena se oglasila na svom Instagram profilu - rekao je Saša Popović, a zatim je pročitao Jelenino saopštenje na društvenim mrežama:

Saša-Popović
Foto: Srbija Danas/Milana Pavković

- "I opet ja, kada shvatim da ću imati bolju gledanost od Zvezda Granda na Pinku. Mislila sam da se to više ne emituje." - citirao je Popović, pa dodao:

- Ona je mislila da se to više ne emituje. Šta se dešava? Devet sati kreće medisjki obračun i utakmica, Jelena Karleuša protiv Zvezde Granda. Ovi sa Prve se hvataju za glavu. Gde ćete lopatom na bager? - rekao je Popović, a zatim su se na ekranu pojavili grafikoni koje je on objasnio:

- Gore piše 21:04, Jelena Karleuša je već krenula sa koncertom, a nama je išao marketing. Zašto Jelena Karleuša uvek pominje nacionalne televizije? Zato što vas na kablovskim televizijama vidi 37-38% stanovništva. A televizije sa nacionalnom frekvrencijom vidi cela Srbija. Jelena je u 21:04 krenula sa koncertom, televizija Hepi je bila gledanija od nje, a i mi smo s reklamama gledaniji od nje - rekao je Saša i dodao:

- U 21:21 smo mi krenuli sa emisijom i Jelena Karleuša pada dole, a mi odosmo gore. U 21:43, Hepi ima aktuelnosti i razbija Jelenu Karleušu, tuče je RTS, a mi da ne govorimo. Ovde se vidi strmoglavi pad Jelene Karleuše. U 22:02 mi smo već otišli preko 20%, Hepi je malo pao jer su im se završile aktuelnosti, a RTS i dalje tuče Jelenu Karleušu. Mi smo patosirali Jelenu i njen koncert - rekao je Popović. 

- U 22:41 Marija Šerifović stavlja grafikon na svom Instagramu. Jelena prati Mariju i vidi grafikon. Jelena vidi da smo mi na 21 i u fotošopu menja mesta Prvoj i Pinku. U tom trenutku Pink je bio na 21, a Prva na 5,3. Kad se završio koncert, ona stavlja "Alfa i Omega dominacija" i mi smo kao na 5,3, a ona je na 21. Ajde što je stavila Karleuša, nego je stavila Prva na svom Instagramu. Ovo je takva obmana, falsifikat i lažiranje, da do sada nikada nismo imali prilike da vidimo - rekao je Popović.

Jelena Karleuša
Foto: Srbija Danas

- Ujutru u 09:05 agencija koja tačno meri gledanost, vidi se da je Pink ispred Prve. Ovo što na grafikonu vidite da je iznad Pinka je "Igra sudbine", a kad je krenuo koncert Jelene Karleuše, tu je krenuo strmoglav pad. Mi smo objavili da je obmanula narod. Jelena je onda izjavila: "Zašto nisu pokazali vreme kada su merili tu gledanost. Fotošopom su obmanuli javnost. Zvezde Granda više nikoga ne interesuju i to je na njihovu žalost činjenica" - pročitao je Popović Jelenino oglašavanje.

- Stigli su zvanični podaci i mi smo na 23%, ona je na 6,21%, na 28 mestu je. Znate li šta to znači za nacionalnu televiziju? Šest odsto je statitička greška.  Dok je živa pratiće je da je imala 6 odsto šera. Lov i ribolov ima 12 odsto šera. Gledaniji su duplo nego Jelena Karleuša sa svojim koncertom. Zvezde Granda su nešto što traje 20 godina. Zvezde Granda si i pre Jelene Karleuše su bili najgledaniji.

Saša Popović
Foto: Instagram printscreen/zvezdegranda

- Jelena je juče gostovala u Jutarnjem programu. Oni sa Prve znaju da je to bio fijasko, kada u prajm tajmu imaš 6 odsto šera na nacionalnoj frekvenciji. Na Prvoj znaju da je ona lažirala podatke i puštaju je da priča - rekao je Saša.

Popović je potom iznostio statističke podatke o gledanosti u čitavom regionu. Istakao je da je u svim zemljama u regionu koncert Jelen Karleuše je doživeo fijasko. 

- Mene je sramota što sedim ovde i pričam o ovakvom fijasku i propasti koncerta Jelene Karleuše. Ona sada može da priča šta hoće o Saši Popoviću i Zvezdama Granda, ali njoj u biografiji ostaje da je imala samo 6 odsto šera u Srbiji, sedam u Makedoniji i nula u Bosni - rekao je Popović.

BONUS VIDEO: Jelena Karleuša plakala zbog dece, slomila se nakon poziva ćerke Nike

 

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd