Petak 23. feb 2024.
Miki Đuričić

Miki Đuričić UTUČEN zbog smrti - na njegovom licu vidljivi samo tuga i bol (FOTO)

Foto: Srbija Danas/Milana Pavković
Na glavu je stavio kapuljaču, ne bi li sakrio žal...

Srbiju je pre izvesnog vremena šokirala vest o iznenadnoj smrti proslavljenog košarkaša i trenera Dejana Milojevića, koji je preminuo 17. januara u Americi. Kao uzrok smrti smatra se srčani udar koji je neposredno pre doživeo. 

Milojević će danas biti sahranjen na Novom bežanijskom groblju, a ogroman broj ljudi, pre svega iz sfere sporta, se okupio da košarkašu uputi poslednje pozdrave. 

SAHRANA DEJANA MILOJEVIĆA: Legende na oproštaju od Miloja - Stiv Ker, Željko Obradović, Veličković na pomenu košarkašu Dejan Milojević

SAHRANA DEJANA MILOJEVIĆA: Legende na oproštaju od Miloja - Stiv Ker, Željko Obradović, Veličković na pomenu košarkašu

Među brojnim sportistima, na sahrani se pojavio i pčelar iz Kupinova, bivši učesnik nekoliko rijalitija Miki Đuričić. 

Miki Đuričić
Miki Đuričić
Foto: Srbija Danas/Milana Pavković

Miki je na glavi nosio kapuljaču, a na njegovom licu su se videli bol i tuga. Đuričić je inače poznat kao veliki ljubitelj košarke. 

Dejan Milojević je celog života bio u košarci. Rođen je u Beogradu 1977, odrastao je u Padinskoj Skeli, potom se preselio u Zemun i stasavao sa loptom u ruci igrajući za "Beovuk". Profesionalac je postao u FMP-u, gde je lod 1998. do 2000. skrenuo pažnju na sebe i stekao status reprezentativca.

Dejan Milojević
Dejan Milojević
Foto: Srbija Danas

Zajedno sa Markom Jarićem i Igorom Rakočevićem bio je među igračima super-talentovane reprezentacije koja je 1998. godine postala šampion Evrope u uzrastu do 22 godine u Italiji. Nakon toga, dva leta nije prolazio poslednji "rez" selektora Željka Obradovića za "A" selekciju koja je igrala Eurobasket 1999. i Olimpijske igre 2000, ali je dočekao svoju šansu 2001, kada je postao prvak Evrope sa Jugoslavijom pod vođstvom Svetislava Karija Pešića. Bio je to jedan od najdominatnijih nastupa bilo kojeg tima na evropskim prvenstvima, plava mašina koja je gazila protivnike od početka do finala i osvojenog zlata.

Ukoliko želite da saznate još najsvežijih vesti o učesnicima rijalitija "Zadruga", možete ih pronaći na OVOM linku. 

Srbija Danas/N.P.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd