Skip to main content
Policija, Crna Gora

Komšije prijavile majku policiji zato što je stavila OVO u dečiju sobu

Foto: Profimedia
Policija je pozvana nakon što je Engleskinja pričvrstila zastavu koja se jasno videla kroz prozor s ulice

Šokirane komšije pozvale su britansku protivterorističku jedinicu nakon što je jedna žena u svojoj sobi obesila zastavu s nacističkom svastikom.

Policija je pozvana nakon što je Ejmi Njuport (39) pričvrstila zastavu koja se jasno videla kroz prozor s ulice, piše The Sun.

Nakon policijskog upozorenja zbog krivičnog dela, majka dvoje dece i bivša radnica u skladištu pristala je da ukloni zastavu iz svoga doma u Svindonu.

- Nisi mogao da ne vidiš tu zastavu. To je vrlo podlo što je učinila jer je ovo tako lepo naselje pa je taj njen potez još šokantniji. Svi smo zgroženi - rekao je jedan komšija i dodao da taj simbol ništa drugo ne znači osim mržnje i zla.

policija
Foto: Profimedia

- Zašto bi neko želeo uopšte da ga stavi na tako vidno mesto, da ga svi vide kroz prozor? - pitao se komšija.

Zastava je odmah uočena, a gospođi Njuport nije pomoglo ni to što joj pred vratima stoji natpis na kojem piše "Dođi ovde, Deda Mraze" jer su svi gledali samo u spornu zastavu.

Na pitanje novinara zašto je stavila zastavu, Njuport je više puta odbijala da odgovori te je tvrdila da nije rasista.

- Imam puno zastava u svojoj kući - rekla je žena, a kad su joj rekli da je svastika rasistički simbol, njen očuh je odgovorio: "Da, i? Bavite se svojim poslom, a nas ostavite na miru."

Policija je saopštila da su stigli na lokaciju nakon što su dobili dojavu od meštana te da su ženi savetovali da ukloni spornu zastavu.

 

 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd