Skip to main content
znoj i zamor

IAKO VODITE HIGIJENU: Svi jedemo OVE NAMIRNICE, a zbog njih se još više ZNOJIMO I NEUGODNO MIRIŠEMO

Foto: Profimedia
Trudite se da ih jedete manje, bar pre nego što ćete izaći iz kuće.

Dešava li vam se da konstantno vodite računa o ishrani, ali i dalje imate neugodni miris? Zapitajte se, jer možda u organizam unosite namirnice koje bitno utiču na vaš miris tela. Evo ih nekoliko na koje treba da obratite pažnju.

ZELENO POVRĆE

Kupus, kelj, karfiol, brokoli, prokelj i slično povrće je jako zdravo, ali upravo ono može biti uzrok pojačanog neugodnog mirisa znoja. Ovo povrće sadrži veliku količinu sumpora čiji se sastav tokom varenja hrane razgrađuje u telu zbog čega znoj može biti vrlo intenzivnog mirisa.

Najjači miris znoja se oseća sat vremena nakon jela, a trebalo bi da se smanji i potpuno nestane za oko 6 sati nakon jela.

Imate LOŠU CIRKULACIJU i STALNO SE ZNOJITE: Kao rešenje SPAVAJTE isključivo OVAKO (FOTO)

CRVENO MESO

U crvenom mesu se nalazi velika količina proteina, a njih organizam vrlo sporo i teško vari. Tokom probavnog procesa aminokiseline iz crvenog mesa na zidovima creva ostavljaju talog koji telo luči kroz znoj, a u kombinaciji s bakterijama na površni kože znoj dobija prejak miris. Neugodan miris će biti najjači oko dva sata nakon jela, a može se zadržati čitav dan, kod nekih osoba i duže.

IZAZIVA RAK: Da li treba da prestanemo da jedemo crveno meso?

meso na stolu
Foto: Profimedia

PLAVA RIBA

Riba je bogata omega-3 masnim kiselinama i vitaminom B8 koji je odgovoran za pojačan miris znoja nakon konzumacije plave ribe. Osim ovog vitamina, tu je i L-carnitine kog ima u mesu i jajima, a koji pridonosi jačem mirisu znoja

Takav jak miris znoja može da se zadrži čak i 24 sata nakon jela.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd