Četvrtak 22. feb 2024.
horoskop

Petak nam donosi PRITISAK odgovornosti i BRIGE - Astrološkinja otkriva sve aspekte Merkura u Jarcu, dolazi do NEZADOVOLJSTVA

Foto: Shutterstock
Retrogradan Merkur u Jarcu daje dubok i temeljan intelekt. Samoizražavanje je teško i ulaže veliki napor u ono što misli. Vodi ozbiljne razgovore i ima teškoće u ličnim odnosima. Često priča o prošlosti. Astrološkinja otkriva i kakvi su aspekti na ceo dan.

- Od petka Merkur ulazi u znak Jarca na par dana da bi se ponovo vratio u znak Strelca, jer će se kretati retrogradno. Odjednom postajete ozbiljniji a komunikacija se smanjuje.

Bikove MUČI STOMAK, Strelac ne sme da PADA na PROVOKACIJE na POSLU - Horoskop za četvrtak je spremannebo, horoskop

Bikove MUČI STOMAK, Strelac ne sme da PADA na PROVOKACIJE na POSLU - Horoskop za četvrtak je spreman

Grčka HOROSKOPSKA prognoza za NAREDNI mesec - ČETIRI znaka su na MERKUROVOM NIŠANU, čekaju ih TRZAVICEdevica

Grčka HOROSKOPSKA prognoza za NAREDNI mesec - ČETIRI znaka su na MERKUROVOM NIŠANU, čekaju ih TRZAVICE

Manje ćete govoriti, a reči će imati težinu. Bićete okupirani donošenjem odluka ali i pritisnuti odgovornušću i brigom. Ovog dana može doći do nezadovoljstva i promena kroz emotivne odnose.

Pojavljuju se sve vrste strahova i promena raspoloženja. Lako se možete povlačiti u sebe i reagovati uvređeno na nečije postupke. Više vam prija da boravite u svom poznatom okruženju i sa bliskim ljudima - rekla je astrološkinja Jasmina Mitrović za portal Srbija Danas.

Merkur
Merkur
Foto: Profimedia

Merkur u astrološkoj simbolici predstavlja logički um, način razmišljanja i komunikaciju, razmenu informacija, saobraćaj i informacije o smeru putovanja, u suštini predstavlja našu interakciju na mentalnom nivou. Znak Jarca u astrološkoj simbolici predstavlja dostizanje vrhunca, tj. maksimuma. Označava najvišu tačku, vrh, kao i sve što je dostiglo svoju krajnju upotrebnu formu i svoju stabilnost, sigurnost, što je odlika potpune materijalne forme koja u takvom stanju traje u određenom intervalu vremena.

Znak Jarca pripada elementu zemlje, pa samim tim predstavlja i planinu i to planinu sa najvišim vrhom, kao i pasivnom kvalitetu, što možemo povezati sa elementom zemlje i samom planinom koja je nepomična. Ovu simboliku možemo ovde povezati i sa simbolikom Merkura koji vlada i egzaltira u znaku zemljane i pasivne Device, pa možemo zaključiti na osnovu toga da se Merkur oseća dobro u znaku Jarca zbog srodnih simbolika.

 

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
12 Beograd