Subota 09. dec 2023.
Retrogradni Merkur

Nastaće potpuna ZBRKA i HAOS, a krivac je RETROGRADNI MERKUR! Evo šta nikako NE SMETE RADITI, gde 2 puta MERITI i koga ZAOBILAZITI

Foto: Shutterstock
Otkrivamo kako će hod unazad uticati na svaki horoskopski znak

Retrogradni Merkur, poznat po svojoj sposobnosti da unese pometnju u našu svakodnevicu, često se doživljava kao astrološki fenomen koji može izazvati haos u komunikaciji, tehnologiji i planiranju.

Od 13. decembra Merkur ulazi u retrogradni hod u Jarcu i u njemu ostaje sve do 3. januara 2024. godine. Kada Merkur ima retrogradnost u Jarcu, može snažno uticati na naša razmišljanja, komunikaciju i planiranje.

U ovom članku ćemo istražiti specifične uticaje Retrogradnog Merkura na svaki znak Zodijaka.

Četiri znaka Zodijaka su toliko DVOLIČNA da ne veruju NI SAMI SEBI - Nikako ne ulazite u POSAO sa ovim MANIPULATORIMAhoroskop

Četiri znaka Zodijaka su toliko DVOLIČNA da ne veruju NI SAMI SEBI - Nikako ne ulazite u POSAO sa ovim MANIPULATORIMA

Neko se raduje, a neko plaši: Ovim znakovima se u 2024. godini SMEŠI BRAK! prosidba

Neko se raduje, a neko plaši: Ovim znakovima se u 2024. godini SMEŠI BRAK!

Kako ovo retrogradno kretanje utiče na pojedinačne horoskopske znakove?

Ovan (21. mart - 19. april): Retrogradni Merkur može doneti izazove u komunikaciji i planiranju, posebno u profesionalnom okruženju. Savet za Ovna: Budite strpljivi i pažljivi u izražavanju svojih misli.

Bik (20. april - 20. maj): Finansijske nejasnoće mogu izazvati stres za Bika tokom retrogradnog perioda. Preporuka: Proverite sve finansijske transakcije i budite oprezni u donošenju velikih odluka.

Blizanci (21. maj - 20. jun): Retrogradni Merkur može dovesti do nesporazuma u komunikaciji. Blizanci, fokusirajte se na jasnoću i proverite da li su poruke pravilno shvaćene.

Rak (21. jun - 22. jul): Osećajnost Raka može se pojačati tokom retrogradnog perioda, izazivajući emotivne turbulencije. Preporuka: Obratite pažnju na svoje emotivne potrebe i komunicirajte otvoreno.

Lav (23. jul - 22. avgust): Retrogradni Merkur može doneti izazove u odnosima, posebno u ljubavi. Lavovi, budite strpljivi i posvetite pažnju komunikaciji s partnerom.

Merkur
Foto: Profimedia/ilustracija

Devica (23. avgust - 22. septembar): Retrogradni period može uticati na svakodnevne rutine Device. Preporuka: Organizujte se bolje i izbegavajte impulsivne odluke.

Vaga (23. septembar - 22. oktobar): Odluke koje donosi Vaga tokom retrogradnog Merkura mogu biti manje sigurne. Preporuka: Razmotrite sve opcije pre nego što donesete važne odluke.

Škorpija (23. oktobar - 21. novembar): Retrogradni period može izazvati konflikte u komunikaciji za Škorpije. Preporuka: Izrazite svoje osećaje s obazrivošću i izbegavajte sukobe.

Strelac (22. novembar - 21. decembar): Retrogradni Merkur može izazvati nesporazume u putovanjima i komunikaciji za Strelca. Savet: Pažljivo planirajte putovanja i budite jasni u komunikaciji.

horoskop
horoskop
Foto: Profimedia

Jarac (22. decembar - 19. januar): Retrogradni period može uticati na profesionalne planove Jarca. Preporuka: Proverite sve detalje i budite fleksibilni u radu.

Vodolija (20. januar - 18. februar): Retrogradni Merkur može doneti nejasnoće u društvenim odnosima za Vodoliju. Savet: Održavajte jasnu komunikaciju s prijateljima i partnerima.

Ribe (19. februar - 20. mart): Retrogradni period može povećati osećajnost i intuitivnost Riba. Preporuka: Slušajte svoju intuiciju, ali proverite činjenice pre donošenja važnih odluka.

Retrogradni Merkur može izazvati izazove, ali pametno korišćenje ove energije može dovesti do ličnog rasta i jačanja. Važno je da svaki znak Zodijaka prilagodi svoje ponašanje tokom ovog perioda, bilo da se radi o pažljivijoj komunikaciji, dodatnoj opreznosti u finansijskim transakcijama ili jačem fokusu na ličnom blagostanju.

 

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
0 Beograd