scattered clouds
17°C
22.05.2024.
Beograd
eur
117.1131
usd
107.829
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Skuvajte ih na OVAJ način i nikada više nećete dobiti GNJECAVE ŠPAGETE!

13.09.2016. 09:15
Piše:
Srbija Danas
spremanje paste
spremanje paste / Izvor: Profimedia

Male tajne velikih majstora.

Sigurno je da ne postoji osoba koja nije pomislila "ma skuvaću špagete, to mi je najlakše i najbrže". I dok je u jednu ruku to zaista tako, takođe vam se sigurno desilo da po završetku, to više izgleda kao gnjecava smeša, nego špagete. 

Ipak, postoji jedna caka koja će vam omogućiti da svaki put napravite ukusne špagete ili makarone. Postupak pravljenja treba da ide ovako:

Nakon što vam provri voda, ubacite špagete. Vreme kuvanja treba da bude ono sa uputstva. Kada to vreme istekne, dodajte jednu kašiku suncokretovog ulja i obavezno dokuvajte još pet minuta. 

špagete
špagete / Izvor: Profimedia

Sklonite sa šporeta i ostavite sa strane, nikako nemojte cediti vodu. Ukoliko želite da malo poboljšate ukus i probate nešto drugačije, dodajte malo origana.Tek kada bude vreme za posluživanje, iscedite vodu, ali ipak ostavite malo unutra. Ovo će vam biti od velike pomoći ukoliko vam ostane nešto za kasnije podgrejavanje. 

Kada budete podgrejavali jelo, nikako to nemojte činiti na najvećoj temperaturi. Špagete će već biti malo vodenaste, ali slobodno dodajte i pola kašike ulja, kako bi bile još rastresitije. 

Prijatno!

BOGOVSKI KROMPIR: Kada se OVAKO pravi, biće PRSTE DA POLIŽETE!