Sreda 29. nov 2023.
Bore oko očiju

Recite ZBOGOM borama oko očiju - Ovako izgleda pravilna nega očne regije, a JEDNA STVAR JE KLJUČNA!

Foto: Shutterstock
Stručnjakinja za lepotu otkriva kako da odložimo bore oko očiju nakon 30. godine.

Regija oko očiju je prvo stanica na licu na kojoj će se pojaviti bore i fine linije. Obično se pojava bora u očnoj regiji pojavljuje nakon 25. godine, kada nivo kolagena počne da opada.

Po savetima stručnjaka na ovaj način bi trebalo da negujete kožu očne regije:

Jutarnja rutina

1. Umijte se čistom vodom i nanesite kremu za negu zone oko oka tapkajući prstom. Koristite domali prst jer je on najslabiji u šaci, te nećete mnogo opterećivati nežnu kožu.

2. Smer kojim nanosite kremu izuzetno je važan, ne želite da budete saveznik borama, već njihov protivnik, zato utrljavajte kremu u suprotnom pravcu od njihovog stvaranja. Natapkajte proizvod oko oka, a potom ga najnežnijim pokretima razmažite po sledećoj putanji: krenite od slepoočnica, preko donjeg kapka, ka suznom kanalu, preko gornjeg kapka i ponovo završite na slepoočnicama.

OVAJ ČAJ REŠAVA PROBLEM KOJI IMA SVAKI DRUGI SRBIN: Travar Momčilo otkrio kako da ga spremite - dobar je i za MRŠAVLJENJE

OVAJ ČAJ REŠAVA PROBLEM KOJI IMA SVAKI DRUGI SRBIN: Travar Momčilo otkrio kako da ga spremite - dobar je i za MRŠAVLJENJE

POMOLITE SE ZA ZDRAVLJE I SPASENJE - Pravoslavna crkva slavi Svetu Kseniju, a još nije kasno da URADITE OVO!

POMOLITE SE ZA ZDRAVLJE I SPASENJE - Pravoslavna crkva slavi Svetu Kseniju, a još nije kasno da URADITE OVO!

Šminka

Korektor za podočnjake najbolji je saveznik protiv umornog izgleda, ali potrudite se da i to bude negujući proizvod zato što na vašem licu provodi i više od osam sati. Na zonu oko oka nemojte stavljati krem i korektore u stiku. Osim što se teško razmazuju, oni su najčešće puni ulja.

Najbolje bi bilo da se opredelite za lagane tečne korektore. Ne brinite da li će biti dovoljno „jaki“ da prekriju sivu/zelenu/plavu boju podočnjaka - hoće, ali ako odaberete pravu nijansu. Ona bi trebalo da bude narandžastog tona.

šminka
Foto: Profimedia

Večernja rutina

Kada budete skidali šminku, odaberite što nežniji proizvod. Idealno bi bilo da to bude neki uljani ili dvokomponentni skidač šminke koji će samo da klizi preko kože oko oka.

1. Natopite tupfere skidačem i držite ih blago pritisnute na kapke. Tako će proizvod rastopiti šminku i neće biti potrebe za trljanjem.  

2. Posle skidanja šminke, još jednom očistite zonu oko oka, ali ovaj put micelarnom vodom koja će blago ukloniti sve ostatke šminke, ali i prethodnog skidača.

3. Ponovo nanesite kremu istim postupkom kao pod br. 2.  

 

Vremenska prognoza
Clear sky
-0 Beograd