Skip to main content
Žena nanosi masku ispod očiju

IMATE TAMNE PODOČNJAKE I KADA STE NASPAVANI? Verovatno pravite OVE 4 greške!

Foto: Profimedia
Krajnje je vreme da se zauvek rešite tamnih kolutova oko očiju.

Ukoliko i pored kvalitetnog sna ne možete da se rešite tamnih kolutova oko očiju, krajnje je vreme da naučite da ih na pravi način sakrijete šminkom.

Ovo su neke od najčešćih mejkap grešaka koje pravite prilikom njihovog prikrivanja:

VELIKI POVRATAK: Kada vidite koju KLASIČNU frizuru fura Kendal Džener, bićete ODUŠEVLJENE! (FOTO)

Imate neodgovarajući korektor 

"Uvek birajte korektor koji je za jednu do dve nijanse svetliji od pudera koji koristite. Svetlije nijanse pomoći će da se ujednači ton kože i eliminiše crvenilo", savetuje mejkap artist Hajli Daton. Tamni kolutovi protežu se sve do unutrašnjih uglova očiju, pa ne zaboravite da i tu nanesete korektor. 

Šminka
Foto: Profimedia

Kriva je genetika 

"U većini slučajeva tamni kolutovi oko očiju su nasledni i ne postoji magično rešenje koje bi ih zauvek uklonilo", kaže Hejli. Ne paničite! Odaberite kremu za podočnjake s kofeinom i rolerom koji hladi i stimuliše cirkulaciju. Preparati sa svetlucavim pigmentima koji prelamaju svetlost su takođe dobar izbor za vas jer na taj način ublažavaju tamne kolutove. Veoma lako. 

SAMO ZA NAJSMELIJE DAME: Ova boja karmina je APSOLUTNI hit ove godine! (FOTO)

Imate pravu nijansu korektora, ali pogrešno ga nanosite 

"Pravilna aplikacija korektora zahteva više pristupa", kaže Hejli Daton. Za upeglaniji finiš koristite tečni korektor i širu mekanu četkicu da ga "ubacite" u kožu, a zatim sunđerčić kako biste dodali još jedan sloj za veću postojanost. 

Ogledalo
Foto: Profimedia

Kriv je vaš make up 

"Tamne senke za oči mogu igrati veoma bitnu ulogu u pravljenu tamnih podočnjaka", kaže Daton. Njen profi savet? Korektori sa narandžastim pigmentom prave balans kada na kapcima imate tamnu senku. Nemate ovakav korektor? "Pomešajte malo narandžastog karmina u svoj korektor i dobićete magično rešenje za neutralisanje tamnih kolutova oko očiju."

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Mist
4 Beograd