Skip to main content
Elegance Beauty Spa

Lepota koja odoleva izazovu godina

Foto: Bojan Stanić
U najboljim godinama žena ima najmanje vremena za sebe, okupirana poslom, brojnim obavezama i odgovornostima, ali upravo to je doba kada se sakuplja kredit za godine koje dolaze da bi koža što duže zadržala svežinu, a bore se pojavile što kasnije

Svako doba u životu žene stavlja pred nju nove izazove kada je izgled u pitanju, i svi su jednako teški. Brige mladosti, zrelosti i starosti samo smenjuju jedne druge, pri čemu predaha skoro i da nema. Kao vlasnica salona lepote imam puno pravo da ovo tvrdim, jer se svakog dana iznova uveravam koliko je ženama važan izgled. Devojkama, zrelim ženama, majkama, bakama, svim generacijama, jer je uz ženu neraskidivo vezana lepota i od nje se očekuje. Pri tome ne mislim na lepotu savršenog sklada lica i tela, nego na onaj fini osećaj koji imate kada se nađete pored žene koja zrači blagošću i toplinom. Možda ćete baš zato meni i verovati više nego psiholozima, ako vam kažem da je lepota relativna i da zavisi od zadovoljstva koje osećate u sebi. U Elegance Beauty Spa razgovaramo sa ženama, budimo njihovu lepotu, učimo ih kako da sebe neguju. Neretko mi se dešava da posmatram žene dok hodaju, čekaju na semaforu da pređu ulicu, stoje zagledane u neki izlog, pa pomislim kako bi samo malo ruža ili možda dašak rumenila pomogli da hod bude sigurniji, ramena prava… Da imam kojim slučajem neki čarobni štapić za vraćanje osmeha… 

Najosetljiviji period je mladost, pubertet, kada promene na koži umeju da budu burne, ostavljajući snažne posledice na već iovako dovoljno uznemireno mlado biće koje se suočava sa svim i svačim. A danas više nego ikad mladi su izloženi osmatranju, ocenjivanju, kritikama, pa traže i očekuju previše od sebe. Često ne mogu da prihvate sebe takvima kakvi su, a još češće izaberu pogrešne uzore. Zato bih želela da Elegance Beauty Spa postane i svojevrstan centar za edukaciju, da pokažemo devojkama kako izgeda prava, besprekorno čista nega. Da im damo primere svedene i nežne lepote, da istaknemo bez prenaglašenosti ono što je najlepše na njima. Vrlo se zabrinem kada vidim kako devojke, čak i veoma mlade, upotrebom preterane šminke ugrožavaju zdravlje svoje kože. Mi smo tu da posavetujemo i pružimo podršku kada je potrebno, da pokažemo dobre primere, da sada postave sebi standarde i kasnije ne pristaju na manje, nego samo na najbolje. Važno je da upoznaju svoju kožu i nauče kakva nega joj treba, jer će se na taj način preduprediti oštećenja izazvana upotrebom neadekvatne kozmetike i šminke i steći dobra navika da se brine o svom licu na pravi način. 

Elegance Beauty Spa
Foto: Bojan Stanić

U najboljim godinama žena ima najmanje vremena za sebe, okupirana poslom, brojnim obavezama i odgovornostima, ali upravo to je doba kada se sakuplja kredit za godine koje dolaze da bi koža što duže zadržala svežinu, a bore se pojavile što kasnije. Zato je potrebno da odvojite vreme samo za sebe, da uložite u svoje lice koje će vam to višestruko vratiti kada budete starije. Na tržištu se danas nalazi bezbroj proizvoda. Pogledajte samo te prepune rafove sa raznim kremama za negu lica, maskama, serumima, bezbroj renomiranih i polurenomiranih kozmetičkih kuća, organska kozmetika,… Kako znati bez stručne pomoći koja će krema odgovarati vašem licu, kako napraviti pravi izbor? Proizvodi koje mi koristimo i tretmani na njima zasnovani imaju medicinsku/farmaceutsku podlogu, tako da su neželjeni efekti svedeni na minimum, a uz savete i pregled naših specijalista budite siugurni da ćete napraviti savršen izbor, što će se vrlo brzo pokazati na vašem licu. Dok vi brinete o svemu ostalom, deci, svojim roditeljima, poslu, kući, mi ćemo brinuti o vama. Kažite sebi: “Ovo vreme mi pripada, samo meni”. Brigu o pojavi bora ili njihovom tretmanu kada se već pojave prepustite nama, a posavetovaćemo vas i ako se odlučite za izvesne korekcije na svom licu. 

Ispod ove blage spoljašnjosti i sofisticiranog glamura krije se jedno borbeno srce, koje ume i te kako da uzvikne i pobuni se kada primeti neke nepravde. A jedna od njih, koju vrlo često vidim u našem okruženju jeste ejdžizam, odnosno da i dalje postoje predrasude prema starijim osobama, koje pod uticajem takvog razmišljanja uskrate sebi neke lepe trenutke, smatraju da je došlo vreme da se liše nege i brige o svom izgledu. Ovakvom razmišljanju je na Zapadu odavno odzvonilo, tamo se ne gleda sa čuđenjem na starije dame koje su doterane, negovane, posvećene svom izgledu. Jer godine su samo broj, važno je kako se osećamo. Elegance Beauty Spa zato u svoju misiju dodaje i nameru da dovede u salon za negu i zrelije dame, koje se ne ustručavaju da se posvete nezi lica i tela, ne smatraju da su to prevazišle i da tako nešto priliči samo poznatim ličnostima. Tajna tih prelepih starijih dama koje gledate na ekranima i u časopisima je upravo u besprekornoj nezi i timu ljudi koji se stara da one tako izgledaju. Mi ćemo biti vaš tim. 

Često u svom kvartu srećem jednu takvu damu. Prvo osetim njen predivni parfem, a onda ugledam nasmejane oči oivičene lepom senkom i besprekorni ružičasti ruž. Dugo nisam ni primećivala da se u hodu pomaže štapom, jer to i tako nije bitno, bitan je njen osmeh i radost životnog trenutka. Godine nisu opravdanje da ne blistamo. Ne predajemo se mi tako lako. U stvari, ne predajemo se nikada!

Elegance Beauty Spa
Foto: Bojan Stanić
Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd