Sreda 21. feb 2024.
Mamurna devojka

TO NAM TREBA: Bjuti trik od kojeg mamurluk nestaje kao rukom odnesen!

Foto: Profimedia/ilustracija
Vredi pokušati!

Kao da glavobolja i vrtoglavica nisu dovoljno dobre kazne za razuzdani noćni izlazak, mamurluk se uvek mora videti i na licu.

No ne moraju svi znati da ste sinoć popili koju čašicu viška. Natečenost, crvenilo i podočnjake možete lako prekriti šminkom, a sve što vam treba jeste paleta korektora.

BEZ INTERVENCIJA: Evo kako na PRIRODAN NAČIN da uvećaš usne!

Naravno, kao i uvek, prvi korak u šminkanju treba da bude dobra hidratantna krema koja će stvoriti idealnu podlogu za mejkap i vratiti koži izgubljenu vlažnost. Zatim sledi čarolija s korektorom. Osim bež nijansi, trebaće vam i ljubičasti i zeleni korektor, a najbolje bi bilo da kupite paletu sa svim nijansama na jednom mestu.

Pehovi koji mogu da ti se dese pri sređivanju za ludu noć i kako da ih rešiš

Šminka
Foto: Profimedia

Nakon noćnog izlaska i neprospavane noći koža gubi svoj prirodni sjaj te poprima žućkasti ili sivkasti ton, a tu u pomoć priskače ljubičasti korektor. Pomoću njega, na sredini čela nacrtajte veliko "V", a nanesite ga i na jagodice, kao kad stavljate rumenilo, te nekoliko tačkica na podočnjake. Odmah ispod ljubičastog, na obraze nanesite i zeleni korektor te njime lagano prekrijte i sve crvene delove lica. Zatim odaberite bež nijansu koja najbolje odgovara vašem tenu i laganim slojem prekrijte ljubičaste i zelene tragove na licu te preostale nedostatke.

Pssst! Ako trik s korektorom ne upali u potpunosti, preko svega nanesite još malo tečnog pudera.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
5 Beograd