Skip to main content
Elegance Beauty

NOVI BEAUTY TREND: Uz ovu masku umorna i otečena koža postaće PROŠLOST

Foto: Foto agencija Vis a Vis
U nizu proizvoda koji su se u poslednje vreme pojavili na kozmetičkom tržištu izrazito se istakla LED maska za lice i njena delotvornost.

S obzirom da ovo terapeutsko sredstvo za negu lica koriste i promovišu brojne slavne ličnosti, naravno da se pojavilo i veliko interesovanje za maskom koja možda malo neobično izgleda, ali omogućava da kroz samo nekoliko tretmana oporavite, osvežite i podmladite kožu svog lica. Sada se tu pojavljuje ono čuveno "ali" – kako izabrati pravu masku, kog proizvođača, koja su pravila primene, na kojim osnovama se zasniva njeno delovanje, postoje li kontraefekti – sve su to pitanja koja osoba treba s pravom da postavi pre nego što svoje lice izloži snopu LED svetla, a Elegance Grupa je tu kako bi vam na sva ta pitanja dala odgovore. 

Koliko god je dobro što nam je danas mnogo toga lako dostupno, pa i ovo revolucionarno sredstvo za tretman kože lica, istovremeno je i rizično, jer će se mnogi ljudi u želji da što pre dođu do lepog izgleda brzopleto odlučiti na kupovinu, pre nego što su se dovoljno informisali kako prepoznati originalne proizvode i pravi kvalitet. 

Elegance Beauty
Foto: Foto agencija Vis a Vis

U želji da izađe u susret svojim klijentima Elegance Grupa odlučila je da u svoju ponudu uvrsti LED masku, uz obavezne savete naših obučenih beauty eksperata.

Za vas smo odabrali najbolje maske koje su trenutno dostupne na tržištu – Déesse Pro i Déesse Pro Express. Ovaj proizvođač je svetski lider na tržišu kada je u pitanju tehnologija LED maski, njihove maske su najluksuznije, najtraženije i najpouzdanije, rezultati koje pružaju odlični, a dejstvo tretmana dugoročno. Njihovi verni korisnici već duži niz godina su Madona, Kejti Peri, Kim Kardašijan, Kejt Hadson... i mnoge druge svetske zvezde, a preporučuje ih i jedna od najpoznatijih svetskih kozmetičarki, koja brine o lepoti holivudskih diva – Šani Darden.

Šta je LED maska?

Elegance Beauty
Foto: Foto agencija Vis a Vis

Led maska za lice koristi snopove LED svetla različite frekvencije u svrhu kozmetičke terapije. Led maska se stavlja na lice, pri čemu ne prianja direktno na kožu nego je udaljena nekoliko centimera od njene površine, a zraci prodiru u dublje slojeve kože podstičući ćelije na aktivnost. Dakle, LED svetlo ne leči posledicu, nego uzrok, utičući na same ćelije, čime se osiguravaju dugoročni rezultati tretmana. 

Važno je znati da su ovi tretmani potpuno bezbolni i sigurni, koža se ne zagreva, terapija je ciljana i pouzdana, tako da joj se s punim poverenjem možete prepustiti, naravno, ako pratite savete obučenih terapeuta. 

Zašto izabrati LED masku?

Vremenom koža se tanji, postaje suva, gubi elastičnost, vitalnost, pojavljuju se fine linije i bore. Led svetlosni zraci različite talasne dužine stimulišu u koži proizvodnju elastina i kolagena, poboljšavaju cirkulaciju, oksigenaciju, ostavljajući kožu podmlađenom i smanjujući mogućnost pojave novih bora. Takođe, ova svetlosna terapija umiruje crvenilo, sprečava i leči upalne procese poput akni i bubuljica, čini ožiljke manje vidljivim. 

Elegance Beauty
Foto: Foto agencija Vis a Vis

I još jedna dobrobit, ne manje značajna od ove koja se tiče samog izgleda, dolazi nam sa korišćenjem LED maske. Déesse Pro naglašava naročito i to drugo svojstvo, koje u velikoj meri doprinosi zdravlju i blagostanju korisnika. Naime, LED svetlosni zraci podstiču stvaranje serotonina, čime se utiče na raspoloženje, i stvaranje melatonina, hormona koji je zaslužan za uspavljivanje i čvst san, a to odmah znači i više energije i bolje ukupno stanje organizma. Takođe, istraživanja su pokazala da terapija crvenim LED svetlom smanjuje učestalost pojave glavobolja i ublažava migrenozne tegobe. 

Vrste LED svetla i programa

Déesse Pro LED maska omogućava korišćenje 4 vrste svetlosnih zraka: crveno, skoro infracrveno, plavo i zeleno. Svaka boja ima drugačiju frekvenciju, prodire do različite dubine u kožu i u skladu s tim utiče na postojeće probleme i otklanja ih. 

Elegance Beauty
Foto: Foto agencija Vis a Vis
  • Crveno svetlo prodire do dubine 8-10 mm i podstiče proizvodnju kolagena i elastina, kao i prirodnu hidrataciju, obnavlja ćelijske funkcije, podstiče cirkulaciju i limfni sistem, čime se koži vraća mladolikost. Dakle, crveno svetlo zaduženo je za program podmlađivanja.
  • Skoro infracrveno (Near IR) svetlo prodire najdublje u kožu, preko 20 mm i koristi se kada postoje jača oštećenja, podstiče ozdravljenje, neutrališe ožiljke, regeneriše ćelijsku strukturu, čime se koža jača i učvršćuje, posebno osetljivi predeo oko očiju, podstiče prirodnu hidrataciju, stimuliše limfni sistem.
  • Plavo svetlo prodire u dubinu 2-4 mm i ima antibakterijsko svojstvo, dezinfikuje, smanjuje količinu sebuma na koži, sprečava pojavu akni i leči postojeće.
  • Zeleno svetlo smiruje osetljivu kožu, utiče na hiperpigmentaciju, smiruje crvenilo i postiže odlične rezultate u lečenju rozacee. 

Upotrebom maske postižu se dugoročni rezultati, a korisnici koji pate od preterano masne kože naročito će biti zadovoljni efektima, jer umiruje lojne žlezde i sprečava lučenje suvišnog sebuma. Masku jednako koriste i muškarci, pri čemu brada nije nikakva prepreka za njeno korišćenje.

U saradnji sa našim specijalistima izabraćete adekvatan snop svetlosti i terapija može da počne. Umorna i otečena koža postaće prošlost za samo deset minuta tretmana!

Da li je masku moguće koristiti i samostalno?

Elegance Beauty
Foto: Foto agencija Vis a Vis

Da, LED masku možete koristiti i samostalno, ako ste se upoznali sa programima i primenom. U svakom slučaju, za samostalnu upotrebu Elegance Beauty tim vam preporučuje Déesse Pro Express koja je napravljena od mekog medicinskog silikona, jednostavna je i bezbedna za upotrebu. Ova maska ima antiejdžing efekat i koristi crveno i skoro infracrveno svetlo, čije smo efekte gore opisali. Sa Déesse Pro Express maskom imate priliku da budete svoj beauty specijalista kad god želite i gde god poželite. 

Za sve dodatne informacije na raspolaganju vam stoji vaš Elegance Beauty tim koji se nalazi na Beogradu na vodi u ulici Hercegovačka 14. 

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd