few clouds
15°C
20.04.2024.
Beograd
eur
117.1474
usd
110.1009
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Kako da BAJAT HLEB ponovo bude SVEŽ I MEKAN? Ovaj savet naših BAKA je zlata vredan!

26.07.2021. 13:43
Piše:
Srbija Danas
Hleb
Hleb / Izvor: Profimedia
„Nikada ne bacaj hleb!“, sigurno ste čuli od baka ili mama. Slažemo se!

Danas je trend da se čak i jučerašnji hleb baca u đubre, a nekada su žene od starog hleba pravile različite specijalitete. 

Spolja hrskav, unutra sočan i mekan: takav je hleb najbolji! Ali ako ne stignemo odmah da ga pojedemo ubrzo se stvrdne. Ili ga ostavimo, nezamotanog u vrećicu i opet je rezultat isti, možete na njemu slomiti zube.

PROSIDBA POŠLA PO ZLU Evo zašto ne treba da zaprosite devojku na javnom događaju (VIDEO)

PROSIDBA POŠLA PO ZLU Evo zašto ne treba da zaprosite devojku na javnom događaju (VIDEO)

Osobe sa ovom KRVNOM GRUPOM važe za NAJBOLJE LJUBAVNIKE! Optimistične su i savesne - ali postoje i ozbiljni PROBLEMI

Osobe sa ovom KRVNOM GRUPOM važe za NAJBOLJE LJUBAVNIKE! Optimistične su i savesne - ali postoje i ozbiljni PROBLEMI

Međutim, to nije razlog da ga odmah bacite! Naime, tom hlebu nedostaje samo malo vlažnosti. Uz pomoć ovog jednostavnog trika možete mu je vratiti i tvrdi (i stari) hleb opet pretvoriti u sveži.

Hleb
Hleb / Izvor: Profimedia

  • Isecite stari hleb na kriške pa ih nakapajte uz pomoć kašičice ili četkice s malo vode. Namažite vodom i koricu spolja.
  • Stavite kriške na pleh za pečenje pa potom u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Dovoljno je da držite hleb u rerni oko minute – i gotovo!
  • Savet: ako imate mikrotalasnu, takođe možete iskoristiti ovaj trik. Jednostavno stavite kriške hleba na tanjir, navlažite ih pa na srednjoj temperaturi ostaviti 30 do 60 sekundi u mikrotalasnoj peći. 

 

Piše:
Srbija Danas
26.07.2021. 13:43