clear sky
14°C
26.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

EVO KAKO DA VAM TESTO UVEK USPE: 2 tajna sastojka će učiniti da RASTE KAO LUDO i da bude MEKANO

22.01.2022. 17:50
Piše:
Srbija Danas/Pink
testo
testo / Izvor: Foto: Profimedia

Dva čarobna sastojka koja svi imaju poboljšavaju ukus skoro svakom testu.

Peciva i hleb su nešto što se najčešće jede, i uvek je bolje kada sami napravite nego kada kupite. Kiflice, pogače, somuni, kroasani... kada izađu vreli iz rerne odmah nestaju sa stola. Ali, nije svaka domaćica uspešna u pripremi testa. 

OBOLELI OD OMIKRONA MISLE DA IH OVO PIĆE LEČI: Lekari upozoravaju da VRAĆA UPALE i da je OPASNO ZA GRLO

OBOLELI OD OMIKRONA MISLE DA IH OVO PIĆE LEČI: Lekari upozoravaju da VRAĆA UPALE i da je OPASNO ZA GRLO

OVO MLEKO JE OPASNO, NE KUPUJTE GA: Doktor objasnio - RAZARA srce i diže holesterol, a u svim je prodavnicama

OVO MLEKO JE OPASNO, NE KUPUJTE GA: Doktor objasnio - RAZARA srce i diže holesterol, a u svim je prodavnicama

Ako ispratite sledeće korake, vaše testo će biti savršeno i uspeće vam iz prve. Postoje 2 sastojaka koja domaćice retko stavljaju u testo, a to su sirće i jogurt ili kefir. Sirće (stavlja se jedna kašika) pomaže da testo brže nadođe, a jogurt mu daje mekoću. Ovo ne važi za sve vrste testa kao što je ono za picu, testeninu ili kada vam treba tvrdo testo. 

Sastojci: 1 kocka svežeg kvasca, 1 kašičica šećera, 1 kašičica soli, 250 ml mleka, 1 kg glatkog brašna, 1 kesica praška za pecivo, 2 jajeta, 400 ml jogurta, 50 ml ulja.

doručak
doručak / Izvor: Profimedia

Priprema: Izmrvite kvasac, dodajte šećer pa prelijte toplim mlekom. Ostavite 10 minuta da se aktivira. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, posolite, dodajte jogurt, ulje, jaja i nadošli kvasac. Zamesite glatko testo. Ostavite testo na toplom pokriveno kuhinjskom krpom da narasta jedno 45 minuta. Nakon toga razvucite testo, oblikujte peciva kakva želite (nafilujte ih) i pustite da se dižu još oko pola sata. Pecite na 190°C u zagrejanoj rerni oko pola sata.