clear sky
15°C
12.05.2024.
Beograd
eur
117.1305
usd
108.6856
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

PRAKTIČNO

DOK PRŽITE RIBU dodajte samo JEDAN SASTOJAK u tiganj i neće biti neprijatnog mirisa, a ukus će vas oduševiti!

28.04.2024. 12:31
Piše:
Srbija Danas/Krstarica
riba
riba / Izvor: Shutterstock

Otarasite se neprijatnog mirisa od spremanja ribe za tili čas.

Ribu nije teško pripremiti bilo da ste ljubitelj morske ili rečne ribe.

Takođe, kod nas sveža riba nije toliko česta, pa ako koristite smrznute filete ili celu ribu samo je pravilno odmrznite pre upotrebe.

A sada dolazimo i do trika za prženje.

Već smo naglasili da je riba jednostavna za pripremu, ali može da se desi da bude žilava ili da ima neprijatan miris ili ukus. Ako želite da budete sigurni da će uvek ispasti savršeno morate da dodate jednu namirnicu u tiganj.

U tiganj sipajte 100-125 ml mleka, pa kada se malo zagreje dodajte ribu. Prženje u mleku je čini mekanom i ovaj napitak upija neprijatne mirise, pogotovo rečne ribe, piše Stvar ukusa.

Mleko
Mleko / Izvor: Profimedia

Ukoliko spremate posnu trpezu možete koristiti neku posnu varijantu mleka poput bademovog.

Srbija Danas/Krstarica/M.O./Prenela: T.O.

}