clear sky
9°C
25.04.2024.
Beograd
eur
117.1627
usd
109.3752
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

KUVARI OTKRILI MOĆAN TRIK: Kako da pržite crni luk, a da se kuća ne usmrdi - ključ leži u jednom sastojku

04.09.2022. 17:08
Piše:
Srbija Danas/Stil.kurir
luk
luk / Izvor: Foto: Shutterstock
Ovakav način pripreme crnog luka pomoći će vam da neutrališete njegov smrad

Crni luk, prazluk, beli luk deo su gotovo svih jela. Luk daje poseban ukus i aromu jelima, dok se može da se obradi na razne načine.

Priprema jela koja u sebi sadrže luk nije baš omiljena, zbog mirisa koji se oslobađa iz njega. Prilikom dinstanja dominiraće miris luka, koji će se uvući u celu kuću, kosu i garderobu.

Glavni krivac neprijatnih mirisa je oslobađanje sumpora iz luka, do kojeg dolazi prilikom termičke obrade. Ipak, postoji način pomoću kojeg se neprijatan miris može izbeći.

SNIŽAVAJU KRVNI PRITISAK - Namirnice koje POMAŽU u svakodnevnoj ishrani da STANJE držite pod KONTROLOM

SNIŽAVAJU KRVNI PRITISAK - Namirnice koje POMAŽU u svakodnevnoj ishrani da STANJE držite pod KONTROLOM

Dovoljna je JEDNA RAKIJSKA ČAŠICA: Ovaj napitak je BOMBA za KRVNU SLIKU, čisti organizam, pije se pre doručka

Dovoljna je JEDNA RAKIJSKA ČAŠICA: Ovaj napitak je BOMBA za KRVNU SLIKU, čisti organizam, pije se pre doručka

Glavni saveznik u borbi protiv jakog mirisa luka jeste soda bikarbona.

Nakom seckanja crnog luka, potrebno je spustiti ga u tiganj sa zagrejanim uljem i jednog kafenom kašičicom sode bikarbone. Ukoliko se radi o većoj količni luka, više od pola kg, potrebno je dodati supenu kašiku sode. Luk dinastati kao i inače.

luk
luk / Izvor: Profimedia

Još jedna dobra stvar jeste što će se luk zgusnuti, te će biti lakši za varenje. Takođe, moguće je izbeći upotrebu zaprške, jer će soda bikarbona lepo zgusnuti luk i postići isti efekat kao zaprška.

Ovaj trik takođe koriste i profesionalni kuvari.

 

Piše:
Srbija Danas/Stil.kurir
04.09.2022. 17:08