clear sky
17°C
20.04.2024.
Beograd
eur
117.1474
usd
110.1009
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

MUSAKA KAKVU NISTE JELI:Jedan sastojak menja sve, a baka zna tajnu (VIDEO)

03.02.2023. 12:37
Piše:
Srbija Danas
Musaka bakine kuhinje
Musaka bakine kuhinje / Izvor: Foto: Printscreen Youtube/Jelajelena Petrovic
Morate je probati!

Musaka je pravo tradicionalno jelo, a mnogima omiljen ručak koji vole i deca. Donosimo vam dobro proveren recept iskusne domaćice za još bolji ukus musake.

Potrebno je:

  • 250 gr ml. mesa
  • 1 glavica crnoga luka
  • Četiri čena belog luka
  • 50 grama suve seckane slanine
  • Ulje
  • Mlevena paprika biber suvi začin
  • 500 gr krompira
  • 100 grama rendanog kackavalja
  • 2 jaja
  • 100 ml. mleka
  • 2 kasike kisele pavlake
PUN MESEC 5. FEBRUARA DONOSI OBRT - Ovnovi se DOKAZUJU, Vodolije se okreću BUDUĆNOSTI, a jednom znaku će KONAČNO SVANUTI!

PUN MESEC 5. FEBRUARA DONOSI OBRT - Ovnovi se DOKAZUJU, Vodolije se okreću BUDUĆNOSTI, a jednom znaku će KONAČNO SVANUTI!

Smanjuje PREKOMERAN STRES i neguje KOŽU - Svi benefiti korišćenja LAVANDE od kojih je jedan MALO POZNAT

Smanjuje PREKOMERAN STRES i neguje KOŽU - Svi benefiti korišćenja LAVANDE od kojih je jedan MALO POZNAT

Priprema:

Na krugove iseći krompir pa dodati malo ulja i promešati. Polovinu krompira poređati u podmazan pleh. Na ulju ispržiti iseckan crni luk i slaninu, a kad se isprži dodati navedene začine . Polovinu krompira poređati, a neprženo mleveno meso staviti preko, pa dodati ispržen luk sa začinima preko toga i staviti drugi red kolutova krompira. Prekriti folijom i peći u rerni na 220 stepeni C do 30 minuta. Izvaditi iz rerne, i preliti sa umućenim jajima u koja ste dodali pola rendanog kačkavalja, mleko i kiselu pavlaku.

Na kraju dodati ostatak rendanog kačkavalja i vratiti u rernu, te peći još 30 minuta da lepo zarumeni.

Od ove musake miriše cela kuća i tako je dobrog ukusa, da je morate probati obavezno. Prijatno!

 

Piše:
Srbija Danas
03.02.2023. 12:37