Ponedeljak 26. feb 2024.
Bebbo

NEOPHODNA POMOĆ I PODRŠKA OD PRVOG DANA: Aplikacija „Bebbo” ima odgovore na najčešća pitanja mama i tata!

Foto: Shutterstock
Ova jedinstvena aplikacija je sveobuhvatan interaktvni vodič kroz roditeljstvo, rast i razvoj deteta, od njegovog rođenja do šest godina

Dostupnost podrške i pomoći oko deteta je svim roditeljima od velikog značaja. Iako se veliki broj saveta za roditelje i roditeljstvo može pronaći onlajn, oni su najčešće generalizovani a njihovi izvori nisu uvek pouzdani.

Roditeljima i starateljima je od prvog dana potrebna podrška kako bi znali da nisu sami i lakše se nosili sa roditeljskim stresom i izazovima vaspitanja.

Sve to, ali i mnogo drugih korisnih informacija za sve roditelje sadrži aplikacija „Bebbo”. „Bebbo” nudi odgovore za kojima mame i tate najčešće tragaju, kao što su saveti o dojenju, ishrani, informacije o vakcinaciji, znanja o razvoju deteta. 

Aplikacija je efikasan alat za praćenje razvoja i blagovremeno prepoznavanje potencijalnih rizika ili kašnjenja u razvoju. 

Sadržaji su osmišljeni tako da podržavaju roditelje u stvaranju boljih prilika za učenje i podsicanje razvoja kroz bogata iskustva zajedničke igre i interakcije, odnosno u kreiranju uslova za najbolji početak života njihovih mališana. 

Bebbo
Foto: Promo

Ova jedinstvena aplikacija je sveobuhvatan interaktvni vodič kroz roditeljstvo, rast i razvoj deteta, od njegovog rođenja do šest godina, a u biblioteci saveta se nalazi više od 1500 članaka i video zapisa tome namenjenih.

Ono što „Bebbo” aplikaciju izdvaja od svih do sada jeste to što se sadržaj aplikacije može personalizovati - prilagoditi uzrastu i drugim specifičnostima deteta (kao što je prevremeno rođenje), a svi podaci se čuvaju samo na ličnom uređaju korisnika. Takođe, oba roditelja mogu da je koriste istovremeno, čak i za više dece.

Kako ova aplikacija funkcioniše?

Uz „Bebbo“ aplikaciju svakodnevno možete da pratite napredovanje svog deteta, konsultujete stručne savete za podsticanje rasta i razvoja vaše bebe i malog deteta, o dojenju, balansiranoj ishranu, imunizaciji, igri i učenju, očuvanju zdravlja i dobrobiti. Možete da pratite kalendar vakcinacije i preventivnih pedijatrijskih i drugih pregleda, kao i da aktivirate podsetnike kako biste se blagovremeno pripremili.

Takođe, možete redovno da pratite rast svog deteta, da dobijete preporuke kako da podstaknete napredovanje u skladu sa uzrastom deteta, izbegavajući rizike od pothranjenosti i gojaznosti. 

Bebbo
Foto: Promo

Zgodno je i to što imate mogućnost da konsultujete “Bebbo” aplikaciju kada vam ponestanu ideje za igre i aktivnosti sa decom. Ona će vam preporučiti upravo one koje najviše podstiču učenje i razvoj u uzrastu vašeg deteta. 

Bebbo aplikacija ima i odeljak koji se zove Roditeljski kutak, koji svojim savetima podržava očuvanje mentalnog zdravlja porodice, partnerskih odnosa, koji mogu naići na izazove novim - roditeljskim ulogama i drugim okolnostima. Informiše roditelje kako da se nose sa svakodnevnim zamorom, stresom, zabrinutošću i kasnije kako da prolaze kroz izazove odrastanja i vaspitanja njihove dece. 

Kategorija Pitanja i odgovori u glavnom meniju aplikacije, takođe, nudi konkretne odgovore na pitanja koja većina roditelja postavlja stručnjacima za rani razvoj i odrastanje dece, koja se tiču mentalnog zdravlja i dobrobiti deteta i cele porodice u najranijem detinjstvu – od rođenja do šest godina, pripreme za polazak u vrtić i izazove koje nosi usklađivanje radnih obaveza i porodičnog života i mnoga druga pitanja.  

Ovaj sveobuhvatni vodič za roditeljstvo i odrastanje deteta dostupan je korisnicima i Android i iOS uređaja, u onlajn, ali i oflajn modalitetu kada se sadržaj prethodno učita sa interneta. Aplikacija nastala u Srbiji biće dostupna u 11 zemalja i teritorija, a od februara do sada je imala već 16.000 preuzimanja.

Mreža prijatelja i saradnika ove aplikacije veoma je velika. Regionalna kancelarija UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju i UNICEF u Srbiji, u saradnji sa Gradskim zavodom za javno zdravlje Beograd i Nordeus fondacijom, omogućili su razvoj „Bebbo” aplikacije prepoznajući značaj prethodne verzije.

Više informacija o aplikaciji i kako da je preuzmete možete pronaći OVDE.
 

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd