Sreda 06. dec 2023.
Trudnoća

NIJE TAKO LOŠE KAO ŠTO IZGLEDA! OVO su prednosti JUTARNJE mučnine

Foto: Profimedia
Pozitivna strana.

Nova studija otkrila je da su mučnina i povraćanje kod žena u trudnoći zapravo dobra stvar, žene koje su se mučile sa ovim imale su manje pobačaja i rađale su veće i zdravije bebe nego one koje nisu imale ovih problema.

MALA ŠEĆERNA VILA! Pogledajte kako su Bojana i Nikola obukli kćerkicu Leonu! (FOTO)

Jutarnja mučnina povezana je i sa manje defekata na rođenju i sa boljim razvojem deteta, tvrde istraživači.

Ljubav tek rođenih blizanaca: Ovi mališani nisu svesni da su došli na svet! (VIDEO)

Oko 85 odsto žena ima jutarnju mučninu u trudnoći, kažu istraživači. Veruje se da simptome jutarnje mučnine pokreće brz rast nivoa gonadotropina, hormona koji se luči u placenti.

trudnica
Foto: Profimedia

U isto vreme, relativno visok nivo ovog hormona, a i verovatno drugih hormona koji nisu identifikovani, može doprineti boljem razvoju još nerođene bebe, tvrde istraživači.

Ako ste se VENČALI u OVIM godinama, velike su šanse da ćete se RAZVESTI!

Još neke manje studije pričale su o pozitivnim stranama jutarnje mučnine. Dečja bolnica u Torontu prikupila je podatke 10 različitih studija na ovu temu sprovedenih u periodu od 1992. do 2012.

U tim studijama učestvovalo je oko 850.000 trudnica. One su se bavile vezom između mučnine i povraćanja i broja pobačaja, prevremenih porođaja, beba rođenih sa malom težinom i abnormalnostima.

Trudnica
Trudnica
Foto: Profimedia

Rizik od pobačaja veći je za tri puta kod žena koje nemaju jutarnju mučninu. Žene starije od 35 godina, koje su i inače pod velikim rizikom od pobačaja, manje su u opasnosti ako imaju jutarnju mučninu.

VELIKA ZABLUDA: Verovali ste da ovo ima UTICAJ na kvalitet KOSE vaših mališana, ali ste POGREŠILI

Žene koje su imale jutarnju mučninu imale su i manje prevremenih porođaja, tvrde neke od ovih studija. Rizik od rođenja deteta s defektom takođe je manji za 30 do 80 odsto. Pored toga, deca čije su majke imale jutarnju mučninu imala su bolje rezultate na testovima inteligencije i ponašanja.

Pevačica Adel ne želi da joj DETE bude RAZMAŽENO, evo kako ona VASPITA svog mališana

Uzimanje lekova za ublažavanje simptoma mučnine i povraćanja ne utiče na nivo hormona i ne škodi pozitivnim efektima koji se povezuju sa jutarnjom mučninom, tvrdi Gideon Koren iz Dečje bolnice i vodeći autor ovog izveštaja.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
4 Beograd