clear sky
16°C
20.04.2024.
Beograd
eur
117.1474
usd
110.1009
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

JEDNOSTAVNO i lako, kao iz PEKARE - POSNI ŠTAPIĆI od belog vina, brzo se SPREMAJU, a još brže POJEDU (Recept)

18.01.2023. 09:49
Piše:
Srbija Danas
Štapići sa susamom
Štapići sa susamom / Izvor: Shutterstock
Odlčna ideja za sve koji poste!

Ovi posni štapići se brzo spremaju, a odličnog su ukusa! Mogu se služiti kao grickalice, ali i kao lagana večera uz jogurt i krem sir.
 

Srpski običaji nalažu STROGI POST - Sutra je Krstovdan, unesite u kuću ovo za ZDRAVLJE i blagostanje ukućana

Srpski običaji nalažu STROGI POST - Sutra je Krstovdan, unesite u kuću ovo za ZDRAVLJE i blagostanje ukućana

DOKTOR PODELIO JEFTIN I BRZ RECEPT KOJI SPREMA SVAKOG JUTRA: Najzdraviji doručak čuva krvne sudove a pravi se sa ČOKOLADOM

DOKTOR PODELIO JEFTIN I BRZ RECEPT KOJI SPREMA SVAKOG JUTRA: Najzdraviji doručak čuva krvne sudove a pravi se sa ČOKOLADOM

Sastojci

  • 200 ml ulja
  • 200 ml belog vina
  • 500 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 ravna kašika soli
  • 1 žumance za premazivanje
  • 1 kašika ulja za premazivanje
  • susam, semenke, kim, mak (po želji)

Priprema

U jedna sud sipati ulje i belo vino, dodati prašak za pecivo, so i semnke (po želji). U to postepeno dodavati brašno i mesiti rukom ili varjačom dok ne dobijete glatko testo. Ostaviti da odstoji 10 minuta u frižideru.

brašno
brašno / Izvor: Profimedia

Oklagijom razviti testo na debljinu od 1,5 do 2 cm, i nožem seći na dugačke trake. Dužinu oštapića daberite po svom ukusu. Svaku traku premazati umućenim žumancetom i uljem, te posuti susamom, semenkama, kimom ili makom po želji.

Peći na 200 stepeni, oko 20 do 25 minuta da štapići porumene. Štapići su sutradan još bolji, pa ih, nakon što se ohlade, držati u dobro zatvorenoj kutiji.

 

    Piše:
    Srbija Danas
    18.01.2023. 09:49