clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
eur
117.1474
usd
110.1009
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Savršeni TRILEĆE KOLAČ - Po proverenom bakinom receptu koji SVI TRAŽE, ukus će vas oduševiti! (VIDEO)

18.02.2023. 13:16
Piše:
Srbija Danas
Trileće kolač
Trileće kolač / Izvor: Foto: Printscreen Youtube/Jelajelena Petrovic
Poslastica za sva čula!

Trileće je kolač koji mnogi obožavaju, a uz malo veštine i proveren recept lako ga možete napraviti i kod kuće.

Za pripremu biskvita potrebno je:

  • 3 jaja
  • 180 gr brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 50 gr šećera

Za preliv biskvita:

  • 400 ml mleka
  • 200 ml slatke pavlake za šlag
Ovaj JEFTINI TRIK menja maramice za skupljanje boja! Kako do čiste i očuvane odeće za 0 DINARA?

Ovaj JEFTINI TRIK menja maramice za skupljanje boja! Kako do čiste i očuvane odeće za 0 DINARA?

Tradicionalne i vredne, kod njih je sve na svom MESTU – Ovo su ČETIRI NAJBOLJE DOMAĆICE u horoskopu

Tradicionalne i vredne, kod njih je sve na svom MESTU – Ovo su ČETIRI NAJBOLJE DOMAĆICE u horoskopu

Za pripremu karamela:

  • 3 kašike vode
  • 200 gr šećera
  • 200 ml slatke pavlake za šlag
  • 50 gr maslaca

Priprema:

Umutiti jaja, dodati brašno i prašak za pecivo pa sve lepo izjednačiti. Smesu peći u plehu 25 x 22 cm koji ste prethodno podmazali i posuli brašnom. Dok se biskvit peče izmešati mleko i slatku pavlaku. Kada se ispekao, vruć biskvit preliti hladnim mlekom.

Priprema karamel preliva

U šerpu staviti malo vode (3 kašike) pa dodati šećer i kuvati dok se ne pretvori u karamel. Skinuti sa vatre pa dodati slatku pavlaku i mešati da se istopi i na kraju dodati maslac.

Preliti kolač karamelom i ostaviti da sve upije. Po želji staviti umućen šlag.

 

Piše:
Srbija Danas
18.02.2023. 13:16