clear sky
14°C
29.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

BRZINSKO ČIŠĆENJE ROŠTILJA: Skinite prljavštinu za MINUT uz pomoć OVE NAMIRNICE, košta MANJE OD 50 DINARA

15.06.2022. 18:46
Piše:
Srbija Danas
roštilj
roštilj / Izvor: Foto: TikTok printscreen/Bavarac M5

Ništa lakše!

Najteže što će vam sutra pasti je verovatno obavezno čišćenje roštilja pre nego što meso zamiriše. Zato vam sada dajemo predlog kako da ga što lakše očistite bez upotrebe toksičnih hemikalija. 

Potreban vam je crni luk, jednu glavicu podelite na pola i tako prepolovljenog ga okrenite nadole ka zagrejanoj rešetki, pređite preko cele rešetke kako biste otklonili prljavštinu i zrnca. 

KRALJICA TRANSFORMACIJA: Ova glumica se zbog uloge ugojila čak 15 kilograma! Ne biste je prepoznali 

KRALJICA TRANSFORMACIJA: Ova glumica se zbog uloge ugojila čak 15 kilograma! Ne biste je prepoznali 

ZA OVA TRI ZNAKA POČINJE NAJLEPŠI PERIOD: Sreća će ih pratiti do 2025. godine

ZA OVA TRI ZNAKA POČINJE NAJLEPŠI PERIOD: Sreća će ih pratiti do 2025. godine

Najbolje je da prvo zagrejete roštilj da biste sagoreli preostalu hranu. Zatim ga snažno istrljajte lukom zaglavljenim na kraju dugačke viljuške za pečenje. Za dodatnu moć u borbi protiv gljivica, prvo pošpricajte rešetke limunovim sokom ili belim sirćetom. Dodatna kiselost pomaže u procesu čišćenja.

Ne samo da crni luk ima prirodna antibakterijska svojstva, već ako pržite na ćumuru, možete ga baciti direktno u ugalj kada završite da biste dodali aromu svemu što pečete na roštilju.