clear sky
19°C
26.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

SA OVIM TESTOM NEMA GREŠKE: Od njega se pravi BAŠ SVE, obožavaćete ga! (RECEPT)

15.01.2022. 22:42
Piše:
Srbija Danas/Espreso.rs
testo
testo / Izvor: Foto: Profimedia

Postanite profesionalac u pravljenju peciva uz recept za ludo testo

Sa ovim testom nema greške, napravite ga po receptu ispod i čuvajte ga u frižideru pa kada vam zatreba od njega pravite kiflice, pogačice, lepinje...

Sastojci:

ONA PONOSNO NOSI VIŠAK KILOGRAMA I STRIJE: "Ako si debela ne valja, ako si smršala onda si mlitava" - više hiljada ŽENA JE PODRŽALO

ONA PONOSNO NOSI VIŠAK KILOGRAMA I STRIJE: "Ako si debela ne valja, ako si smršala onda si mlitava" - više hiljada ŽENA JE PODRŽALO

ČISTI SINUSE U SEKUNDI: Koren ove BILJKE ublažava simptome PREHLADE, gripa i pomaže kod upornog KAŠLJA

ČISTI SINUSE U SEKUNDI: Koren ove BILJKE ublažava simptome PREHLADE, gripa i pomaže kod upornog KAŠLJA

  • 1 kocka svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 250 ml mleka
  • 1 kg glatkog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 jajeta
  • 400 ml jogurta
  • 50 ml ulja

pica
pica / Izvor: Profimedia

Priprema:

Izmrvite kvasac, dodajte šećer paprelijte toplim mlekom. Ostavite 10 minuta da se aktivira.

Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, posolite, dodajte jogurt, ulje, jaja i nadošli kvasac. Zamesite glatko testo. Ostavite testo na toplom pokriveno kuhinjskom krpom da narasta jedno 45 minuta.

Nakon toga razvaljajte testo, oblikujte peciva kakva želite (nafilujte ih) i pustite da se dižu još oko pola sata. Pecite na 190 stepeni u zagrejanoj rerni oko pola sata.