Evo ZAŠTO vam testo NIJE NARASLO - Jedna greška je ključna, a OVAKO ga možete SPASITI!

25.02.2023. 15:32
Piše:
Srbija Danas/stvarukusa.rs
hleb / Izvor: Profimedia
Nekoliko faktora utiče na rast testa.

Svaka domaćica može da napravi prava čuda sa dobro umešenim testom. Neka od najukusnijih jela u svetu kulinarstva se prave sa njim - od vazdušastih francuskih kroasana do tradicionalne pogače.  Međutim, kako biste ga dobro umesili treba da posedujete određena znanja i veštine.

Najneprijatniji trenutak je kada se testo ne naraste.

Šta se smatra VISOKOM TEMPERATUROM, i u kojim slučajevima je TREBA SKIDATI, a u kojim NE?

Šta se smatra VISOKOM TEMPERATUROM, i u kojim slučajevima je TREBA SKIDATI, a u kojim NE?

GOTVO JE! Madona raskinula sa 40 GODINA MLAĐIM dečkom, glavni krivac za krah ljubavi je OVA SITUACIJA!

GOTVO JE! Madona raskinula sa 40 GODINA MLAĐIM dečkom, glavni krivac za krah ljubavi je OVA SITUACIJA!

Na to utiče dosta faktora, kao što je neodgovarajuća temperatura proizvoda, uništili ste strukturu kvasca, tj. niste ga ubacili sa odgovarajućim proizvodima, neodgovarajuća temperatura u kuhinji...

Evo šta možete da uradite kako biste spasili testo koje nije naraslo:

U testo dodajte jedno jaje i ponovo ga umesite. Ono ima sposobnost da vrati odgovrajuću konzistenciju testa. Obavezno testo prebacite na odgovarajuću temepraturu, ako treba na hladno u frižider ili ako treba na toplo, onda neko mesto u stanu gde je toplo. Ako je potrebno dodajte i još malo brašna. 

Hleb / Izvor: Profimedia

Ako ne želite ponovo da ga umesite, nemojte ga bacati, nego pokušajte da napravite testo za picu ili neko mini pecivo. 

 

Piše:
Srbija Danas/stvarukusa.rs
25.02.2023. 15:32
Pogledajte više