Skip to main content
seks

"Nema muškarca koji ne voli u ovoj pozi!" Terapeutkinja otrkrila kako da ga "pročitate" na osnovu govora tela u krevetu

Foto: Shutterstock
Preferiranje ovog položaja je zajednički većini!

Misionarska poza može da se nazove klasičnom, a vole je muškarci tradicionalnog načina razmišljanja koji su pomalo nesigurni u sebe. Upravo zato vole da partnerku gledaju u lice, da vide njene reakcije, ne bi li dobili odgovor na večno pitanje – koliko sam dobar ljubavnik? To takođe pokazuje koliko vole da imaju kontrolu tokom odnosa.

- To je romantično, ali ne i avanturistički. Nema ništa loše u klasičnom vođenju ljubavi, ali ponekad bi trebalo da istražimo svoju divlju stranu -  savetuje s*ksualna terapeutkinja dr Eva Kadel iz SAD.

Napominje da postoji problem ako muškarac ili žena mogu da dožive vrhunac samo u misionarskom položaju. Tada bi bilo dobro, kaže, da porade na reprogramiranju intimnog života.

- Pokušajte sa pozom u kojoj je žena gore, na vama. Ta poza ima jednake kvalitete kao i misionarska, ali u njoj ćete morati da se odreknete želje za kontrolom i da malo začinite stvari - dodala je dr Kadel.

Kako MUŠKARAC OSVAJA? Pozicija MARSA u horoskopu otkriva kakav je u ljubav, šta želi od života i KAKO ĆE VAS ZAVESTI!

Kako MUŠKARAC OSVAJA? Pozicija MARSA u horoskopu otkriva kakav je u ljubav, šta želi od života i KAKO ĆE VAS ZAVESTI!

Čupaju je kao korov, a ima dejstvo jače od belog luka: Ova biljka čisti krvne sudove, smanjuje holesterol

Čupaju je kao korov, a ima dejstvo jače od belog luka: Ova biljka čisti krvne sudove, smanjuje holesterol

"Nikad nisam upoznala muškarca koji ne voli pseću pozu"

Dr Eva Kadel kaže da nikada nije upoznala muškarca koji ne voli ovu pozu. Mnogi čak veruju da je to najbolji položaj za odnos. Momak kom je to najdraži položaj otkriva svoj teritorijalni animalistički instinkt kao da je kralj džungle, kaže stručnjakinja. S druge strane, time pokazuje da se u njemu krije strah od intimnosti.

- Kod ove poze užitak može biti veliki, ali na račun intimnosti. Kako bi to nadoknadili, povremeno promenite pozu, a najidealnija za bliskost je "kašika" poza. Kod tog položaja i dalje ulazite otpozadi, ali u isto vreme ste vrlo intimni - savjetuje.

seks
seks
Foto: Profimedia

"Kaubojku vole oni koji žele da udovolje ženi"

- U ovoj pozi žena je na muškarcu, i ona je ta koja ima svu kontrolu. Muškarci koji vole tu pozu najverovatnije misle na zadovoljstvo svojih partnerki i to im je važno. Takođe, oni u isto vreme time pokazuju da su sigurni u sebe i kada su podložni, a ujedno su i dominantni jer omogućuju partnerki postizanje orgazma dubljom penetracijom - kaže ova stručnjakinja.

Kadel savetuje muškarcima da povremeno preuzmu kontrolu i "zgrade" partnerku i promene pozu. Ona će to još više da ceni i uzbudiće se.

"Kašika" pozu vole svi strastveni muškarci

- To je položaj kog nazivaju i 'pozom za lenje. Oboje leže na boku, a muškarac je iza žene. Ovo je vrlo intimna poza jer se tokom vođenja ljubavi partneri dodiruju velikim delom tela. Muškarci kojima je ovo najdraža poza nikako nisu 'slabići' već su strastveni i silno žele da zadovolje partnerku -  objašnjava dr Kadel.

Za više užitka u ovoj pozi, dr Kadel savetuje muškarcima da u isto vreme partnerkama stimulišu klitoris, a potom da se prebace u misionarski položaj, gde će gledati u oči i uživaće u tome što trenutno radi.

seks
seks
Foto: Shutterstock

"Nevaljali" momci to vole da rade svuda

Muškarci ovog tipa najviše vole da vode ljubav svuda, samo ne u krevetu! Pod tušem, na kuhinjskom stolu, naslonjeni uz zid…

To otkriva avanturistički nastrojene tipove koji su pomalo "nevaljali".

- To je nestašan ljubavnik kog uzbuđuje misao da bi mogao da bude uhvaćen tokom odnosa. On želi da se zabavlja koliko god je moguće, bez obzira na posledice - pojašnjava terapeutkinja.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd