Skip to main content
ljubav, korist, ostavljanje, raskid

Volim te, ali te OSTAVLJAM! Zašto muškarci napuštaju ŽENE KOJE VOLE?

Foto: Profimedia
Ovaj scenario je svima dobro poznat.

Moguće je biti u fantastičnoj vezi sa muškarcem koji ne pokazuje ništa osim obožavanja, da bi se probudio jednog dana i shvatio da ga ta veza više ne interesuje. Pre nego što većina muškaraca donese takvu odluku, razmotriće svaki segment veze, najverovatnije bez konsultacija sa bilo kim. Zbog toga takve odluke ostavljaju neke žene sa bezbroj pitanja o tome šta je moglo poći po zlu

1.Fizičko odbijanje

Većina muškaraca se često oseća nevoljeno ako se intimnost ostavi na drugom mestu u vezi. Ako žena stalno ima izgovore da ne bude intimna sa muškarcem, tada se muškarac počinje osećati potišteno i upoređuje ženu sa omiljenim cimerom. Muškarac bi mogao početi da dobija pogrešne ideje o ženskim prioritetima. Neke se žene dobro oblače za posao ili noćne izlaske sa svojim drugaricama, ali ne trude se oko muškaraca. Ovo šalje poruku da muškarac ne znači ništa u vezi.

Žena sa velikim poštovanjem inspiriše muškarca da preuzme veći rizik znajući da može postići sve, a da istovremeno povećava posvećenost i nežnost koju muškarac ima prema ženi.

Promena raspoloženja, umor i razdražljivost su prošlost! Prigrlite svoju menopauzu uz pomoć OVOGA

Promena raspoloženja, umor i razdražljivost su prošlost! Prigrlite svoju menopauzu uz pomoć OVOGA

Rođeni u ova 3 znaka smatraju se NAJBOLJIM PRIJATELJIMA - Blago osobama koje ih imaju

Rođeni u ova 3 znaka smatraju se NAJBOLJIM PRIJATELJIMA - Blago osobama koje ih imaju

2.Osećaj konkurencije

Ako se muškarcu uvek čini kao da se takmiči za kontrolu u vezi, onda može dobiti ideju da jednostavno ode. Većina muškaraca preferira vezu u kojoj se oba partnera nadopunjuju, a ne kad jedan kontroliše drugog. Muškarci više vole da rade zajedno, a ne da se takmiče sa svojim partnerkama.

3.Osećaju se neadekvatno

Osećaj neadekvatnosti obično ide ruku pod ruku sa nedostatkom poštovanja. Ako je žena preterano agresivna i uvek želi popraviti stvari u vezi, tada bi muškarac mogao osetiti pritisak da misli da nije dovoljno dobar. Osim toga, preterano zahtevne žene i one koje steknu naviku da govore muškarcu da se više potrudi (na primer, tokom intimnih trenutaka), mogu učiniti da se muškarac oseća zgaženo. Muškarci smatraju da je jedini način da se nose sa takvim pritiskom bežanje.

Neophodno je da parovi nauče kako da efikasnije komuniciraju kako bi izbegli da emocije nadvladaju svako neslaganje ili diskusiju.

par
par
Foto: Profimedia

Muškarci koji su uvek pod pritiskom kod kuće obično se osećaju kao da nikada nisu dovoljno dobri i lako bi mogli blokirati njihova srca i umove. Nakon toga, čovek potpuno izbegava da se suoči sa svojim strahom od neadekvatnosti.

4.Nesposobnost suočavanja sa emocijama

Odnosi izazivaju mnogo emocija. Moguće je da takve emocije preplave ženu do te mere da utiču na stabilnost veze. Neki muškarci nisu sposobni da se nose sa emocijama na visokom nivou i obično postaju udaljeni zbog intenziteta emocija. Nasuprot tome, neki muškarci mogu da se nose sa takvim situacijama. Zreli muškarci pokazuju osećaj smirenosti i često izbegavaju da se raspravljaju kada su emocije narasle. Zrelost muškarcu uliva stabilnost u odnos.

Međutim, postoje slučajevi kada su čak i zreli muškarci gurnuti izvan svojih granica i na kraju postaju udaljeni. Neophodno je da parovi nauče kako da efikasnije komuniciraju kako bi izbegli da emocije nadvladaju svako neslaganje ili diskusiju. Stoga je emocionalno nabijena veza potencijalni uzrok sukoba i jedan je od razloga zašto muškarci napuštaju žene koje vole.

svađa
svađa
Foto: Profimedia

5.Nedostatak poštovanja

Muškarcima je izuzetno teško izgraditi život sa ženom koja prema njima pokazuje malo ili nimalo poštovanja. U savremenom društvu mnoge žene pogrešno tumače poštovanje prema muškarcu kao vid potčinjavanja. Poštovanje se ne odnosi na slabiji ili jači pol i muškarci žele da žene razumeju ovu činjenicu. Poštovanje je presudno da bi svaki odnos uspeo. Partneri uvek treba da pokazuju poštovanje jedni prema drugima i da cene jedinstvenost svake osobe.

Muškarac ne može da se oseća voljenim ili da razvije poverenje u ženu koja ga ne poštuje. Muškarci žele da i njihovo mišljenje bude važno. Osim toga, moraju se osećati kao da im žena koju vole uvek stoji iza leđa. Efekat ukorenjenog poštovanja u vezi je dvojak. Žena sa velikim poštovanjem inspiriše muškarca da preuzme veći rizik znajući da može postići sve, a da istovremeno povećava posvećenost i nežnost koju muškarac ima prema ženi.

Ako muškarac dozvoli sebi da bude ranjiv i voli ženu, onda je svestan da će žena uvideti njegove slabosti. Od suštinske je važnosti da žena pokaže da prihvata muškarca sa svim njegovim nedostacima, jer je nedostatak poštovanja jedan od razloga zašto muškarci napuštaju žene koje vole.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd