clear sky
20°C
29.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

AMERIČKI KEKS SA KOMADIĆIMA ČOKOLADE: Topi se u ustima, idealan uz kafu ili čaj

26.08.2017. 12:02
Piše:
Srbija Danas/lepotaizdravlje.rs
Keks
Keks / Izvor: Profimedia

Priprema vam neće oduzeti mnogo vremena.

Američki keks sa bademom i komadićima čokolade idealan je za prvu jutarnju kafu ili čaj.

IDEJE ZA DORUČAK: Napravite najukusnije slane galete

Sve što vam treba je:

– 200 g brašna

– 1 kašičica praška za pecivo

– 1/4 kašičice soli

– 125 g putera

– 80 g žutog šećera

Keks
Keks / Izvor: Profimedia

– 80 g belog šećera

– 1 jaje

– 200 g crne čokolade

– 100 g sirovog badema

Ugrejte rernu da se greje na 180 stepeni. Čokoladu i bademe ugrubo usitnite nožem ili blenderom. Radite to odvojeno pa ih spojite.U činiju sipajte brašno i prašak za pecivo, dodajte i so. Puter otopite na laganoj vatri pa ga prebacite u drugu činiju u kojoj ćete praviti testo. Dodajte obe vrste šećera i sjedinite pomoću miksera. Dodajte i jaje pa dobro izmiksajte. Umešajte brašno pa promešajte da sjedinite sastojke. Na kraju umešajte čokoladu i bademe.

Smesu rasporedite u plah na koji ste stavili papir za pečenje, možete koristiti običnu kašiku ili kašiku za sladoled kao meru. Pazite samo da ostavljate veći razmak između testa jer će narastii. Pecite, oko 10 do 13 minuta. Najbolje je da vreme pečenja prilagodite svojoj rerni i da se vodite izgledom, primera radi kad dobiju boju po rubovima. Ostavite da se ohlade pa poslužite.