clear sky
18°C
28.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

IDEALNO ZA JESENJE DANE: Sjajni recepti sa paradajzom koji će te ugrejati

29.09.2017. 13:27
Piše:
Srbija Danas/Cosmopolitan.rs
Smoothie od paradajza
Smoothie od paradajza / Izvor: Profimedia

Jača imunitet i osvežava.

Već uveliko traje sezona paradajza, ali osim karpeze salate koja vas je ovog leta sigurno osvežavala, delimo sa vama maštovite predloge kako da iskoristite poslednje komadiće ovog crvenog povrća.

SVAKA DOMAĆICA U SRBIJI SE OVIH DANA MUČI: Vreme je zimnice a OVAJ TRIK će vam mnogo pomoći

Bladi Meri koktel 

Bladi Meri se ne računa kao tipičan koktel jer sam po sebi nema slatkasti ukus. Sadrži nekoliko zdravih povrćki, tako da ga možemo računati i kao zdrav izbor. Sve što vam je potrebno jeste 90 ml paradajz soka, 30 ml votke, 1 kašika limunovog soka, 1 kašičica Vorčester sosa, 1/4 kašičice ljutog sosa po želji i 1 kašičica rena. Zatim pripremite nekoliko kockica leda, mrvica bibera i himalajske soli.

Kada su svi sastojci spremni, sipajte ih u šejker i dobro smućkajte. Bladi Meri, koji je dobio ime po engleskoj kraljici - krvavoj Meri, služi se u dubokoj čaši sa listom 1 ili 2 celera. Pije se ujutru ili uz branč i odličan je lek za mamurluk.

Paradajz
Paradajz / Izvor: Profimedia

Kuvani crveni sos 

Paradajz + sveže bilje + sveže maslinovo ulje  + so i biber + limunov sok 

šaradajz u komzervi
šaradajz u komzervi / Izvor: Profimedia

Salata

Paradajz + mango + neko bobičasto crveno voće + kivi + sok od limete 

paradajz
paradajz / Izvor: Profimedia

Sastojke ne držite u frižideru, već na dnevnoj temperaturi, kako bi zadržali pravi ukus.