Danas vam predstavljamo bakin recept za ukusan kolač koji se brzo priprema. Dobićete punu tepsiju prelepog kolača, koji i do nekoliko dana možete čuvati u frižideru.
Potrevno je za biskvit
Za nadev treba:
Priprema:
Jaje malo žicom umutiti pa dodati navedene sastojke za biskvit i zamesiti testo. Odvojiti jednu manju lopticu, a ostalo podeliti na dva dela. Prvi deo razvući oklagijom veličine pleha pa postaviti na dno. U orahe ubaciti šećer u prahu, susam cimet i pavlaku.
U to dodati odvojeno malo parče testa pa rukama dobro sjediniti. Na foliju razvući veličinu pleha Preko donjeg dela u plehu staviti razvijen nadev od oraha, a preko oraha drugi deo razvijenog testa. Poseći nožem na kocke i peći na 190 stepeni 45-50 min. Pečen ponovo nožem iseći po sečenim delovima.
Preliv
U šerpu staviti 150 gr šećera i 100 ml vode, dodati nasečenu mandarinu i nacediti pola limuna. Skuvati sirup pa ga prohladiti i preliti prohlađen kolač da lepo upije. Predobar...
Ceo recept pogledajte na videu u prilogu.