(VIDEO) Pripremite KOLAČ sa orasima po BAKINOM RECEPTU, jedan SASTOJAK ga čini POSEBNO UKUSNIM!

06.03.2021. 08:31
Piše:
Srbija Danas
pita / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic
Oduševiće vas!

Danas vam predstavljamo bakin recept za ukusan kolač koji se brzo priprema. Dobićete punu tepsiju prelepog kolača, koji i do nekoliko dana možete čuvati u frižideru. 

Potrevno je za biskvit

  • 1 jaje
  • 260 gr brašna
  • 100 gr griza
  • 200 ml jogurta
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 kašika masti
  • 1 prašak za pecivo
  • korica limuna

kolač / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic
RAZMIŠLJAM DA LI ME VARA OKOLO... Karleuša iskreno o Duškovom NEVERSTVU i braku: "Da mi nije muž..."

RAZMIŠLJAM DA LI ME VARA OKOLO... Karleuša iskreno o Duškovom NEVERSTVU i braku: "Da mi nije muž..."

OBRATI PAŽNJU! Ovi SIMPTOMI ukazuju DA IMAŠ visok nivo ŠEĆERA u KRVI, moraš odmah reagovati!

OBRATI PAŽNJU! Ovi SIMPTOMI ukazuju DA IMAŠ visok nivo ŠEĆERA u KRVI, moraš odmah reagovati!

Za nadev treba:

  • 200 gr ml. oraha
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 2 kašike šusama može ispčen malo
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašika kisele pavlake

Priprema:

Jaje malo žicom umutiti pa dodati navedene sastojke za biskvit i zamesiti testo. Odvojiti jednu manju lopticu, a ostalo podeliti na dva dela. Prvi deo razvući oklagijom veličine pleha pa postaviti na dno. U orahe ubaciti šećer u prahu, susam cimet i pavlaku.

U to dodati odvojeno malo parče testa pa rukama dobro sjediniti. Na foliju razvući veličinu pleha Preko donjeg dela u plehu staviti razvijen nadev od oraha, a preko  oraha drugi deo razvijenog testa. Poseći nožem na kocke i peći na 190 stepeni 45-50 min. Pečen ponovo nožem iseći po sečenim delovima.

Preliv

U šerpu staviti 150 gr šećera i 100 ml vode, dodati nasečenu mandarinu i nacediti pola limuna. Skuvati sirup pa ga prohladiti i preliti prohlađen kolač da lepo upije. Predobar...

Ceo recept pogledajte na videu u prilogu. 

 

Piše:
Srbija Danas
06.03.2021. 08:31
Pogledajte više