Ukoliko uživate u jednom od najpopularnijih recepata naše nacionalne kuhinje, a reč je o komplet lepinji, donosimo vam recept kako da pripremite savršenu kod kuće.
Za testo zamesiti brašno i so.U mlaku vodu pomešati kvasac i šećer i pustiti da nadođe.U brašno dodati ulje i nadošli kvasac.Ostaviti na toplom da nadođe.Podeliti testo na 4 dela i od svakog napraviti lepinje.Peći na podmazanom plehu na 250 pa smanjiti na 200 oko 20 minuta.Pečene ostaviti malo prekrivene krpom da omekšaju.
Svaku lepinju preseci na pola.Donji deo namazati kajmakom i umućenim jajetom(na svaku lepinju po jedno jaje). Zapeći u rerni(dok se jaje ne zapeče). Izvaditi iz rerne, staviti pretop pa poklopiti gornjim delom lepinje.
Pretop je sos od pečenja praseta a u Užicu može i da se kupi ali recimo u Vranju ne.
Sastojci za testo:
Fil:
Za pretop možete iskoristiti i moču u kojoj stet prethodno ispržili ili ispekli meso.