Četvrtak 22. feb 2024.
Megan Markl

Megan Markl postaje SENATORKA? Izgleda da je vojvotkinja na korak ostvarivanja svojih AMBICIJA - "Dešavale su se i LUĐE STVARI u politici SAD-a"

Foto: Profimedia
Posle toliko padova i gubitaka, konačno će ostvariti svoj cilj da postane "mnogo više od omrznute bivše princeze"

Činilo se da je Megan Markl ozbiljno namerila da se "umeša" u politiku. Ona je još 2021. godine objavila namere, ali niko je nije shvatio ozbiljno. Sada, kada je glavni kandidat za senatorsko mesto u Sjedinjenim Američkim Državama intervjuu je ponovo postao aktuelan.

Postoje spekulacije da je Megan (42) "u trci" da popuni mesto senatora u Kaliforniji na kom je bila pokojna Dajana Fajnstajn. Šuška se da je ona glavni kandidat za 13-mešečnu kandidaturu.

"Želudac mi se okreće kad pomislim na dodir sa muškarcem!": Anja ima 36 GODINA, NEVINA JE i nikada se NIJE POLJUBILA

"Želudac mi se okreće kad pomislim na dodir sa muškarcem!": Anja ima 36 GODINA, NEVINA JE i nikada se NIJE POLJUBILA

"Sve što jeste, duguje meni": Erol Mask oštro isktirikovao svog sina jer se "BESRAMNO RAZMNOŽAVA", progovorio i o MENTALNOM ZLOSTAVLJANJU

"Sve što jeste, duguje meni": Erol Mask oštro isktirikovao svog sina jer se "BESRAMNO RAZMNOŽAVA", progovorio i o MENTALNOM ZLOSTAVLJANJU

Usred glasina da bi Megan mogla da nastavi karijeru u politici, na društvenim mrežama ponovo se pojavio intervju u kojem su je pitali da li je zainteresovana da uliva u te vode. 

Megan je 2021. intervjuisao novinar Endru Ros Sorkin za "Njujork Tajms". Ona je učestvovala u diskusiji koja je bila usredsređena na "unapredjenje ravnopravnosti žena", a razgovor je uključivao i diskusiju o plaćenom porodiljskomodsustvu.

Endru je rekao da je Megan još tada stupila u kontakt sa polititikom kako se založila da reši ovo važno pitanje za žene. Ona je tada svoj stav argumentovala tima da bi plaćeno porodično odsustvo koristilo privredi zemlje i omogućilo ljudima da provode "to sveto vreme kao porodica".

Nakon što je iznela neke od svojih stavova koji su i te kako politički obojeni, Endru je upitao bivšu glumcu: "Da li planiraš da se baviš politikom", kada je ona vešto izmanevrisala da izbegne odgovor i počela da govori o svom suprugu Hariju.

- Iskreno, ne vidim ovo kao političko pitanje. Vidite, sigurno bi nastao presedan među porodicom mog muža i kraljevskom porodicom da nisu bili uključeni u politiku, ali mislim da je ovo... Plaćeno odsustvo je, sa moje tačke gledišta, samo osnova humane egzistencije.

Njen odgovor je privukao pažnju na društvenim mrežama ove nedelje, a snimak iz intervjua je prikupio 1,8 miliona pregleda samo u jednom tvitu. To je objavio novinar Ed Krasenštajn, koji je napisao: "Iako je verovatno malo verovatno da bi Markl zaista zauzela [Dajanino] mesto, to je svakako zanimljivo razmotriti. Evo kratkog klipa iz intervjua sa @nitimes u kojem je zaobišla ovo pitanje.

Snimak koji se našao u središtu pažnje dolazi usred spekulacija da bi Megan mogla privremeno da popuni Dajanino mesto. Nedavno je za Mejl on Sandej izvor blizak guverneru Kalifornije rekao: - Ne bih se kladio da će to biti Megan, ali s ludim stvarima u američkoj politici ovih dananije ni nemoguće. I luđe stvari su se događale.

Megan Markl
Megan Markl
Foto: Profimedia

Inače, guverner Kalifornije, Gevin Njusom, može da izabere Dajaninu zamenu do sledećih izbora u novembru 2024. Sugerisano je da je obećao da će upražnjeno mesto popuniti crnkinjom.

Izvor je tom listu rekao da su "svi najbolji kandidati" već najavili da će se kandidovati za mesto na sledećim izborima. Rekli su da on sada ne može da izabere nijednog od njih, jer bi se to videlo kao "ogromna i veoma nepravedna prednost".

- Znači, on mora da pronađe ženu tamne boje kože koja može da radi posao 13 meseci i pristaće da se ne suprotstavlja nijednom od iskusnih političara koji su već ušli u ring da se bore oko tog mesta. Nema toliko žena koji se uklapaju u taj profil, kaže izvor.

 

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
13 Beograd