Skip to main content
časna sestra

OVA ČAŠNA SESTRA JE ZVEZDA TIKTOK-A: Ima milione pregleda i koristi poseban "hrišćanski filter"

Foto: Profimedia
Časna sestra Monika jedna je od najpopularnijih tiktokerki, a njeni videi imaju i nekoliko miliona pregleda.

Možda vam se ideja da se sveštena lica nađu na popularnim društvenim mrežama čini čudnom, ali to ne menja činjenicu da i te kako imaju svoju publiku i uživaju ogromnu popularnost.

USKORO PILULA KOJA PRODUŽAVA ŽIVOT NA 200 GODINA?! Organi neće moći da propadaju, a EVO KADA STIŽE

USKORO PILULA KOJA PRODUŽAVA ŽIVOT NA 200 GODINA?! Organi neće moći da propadaju, a EVO KADA STIŽE

U OVAJ PRIRODNI BOTOKS SE KUNE KEJT MIDLTON: Deluje istog trenutka i briše bore u sekundi! (FOTO)

U OVAJ PRIRODNI BOTOKS SE KUNE KEJT MIDLTON: Deluje istog trenutka i briše bore u sekundi! (FOTO)

Ovog puta, glavna zvezda TikToka je časna sestra Monika koja simpatičnim videima pokušava da približi svoj život drugima i širi ljubav prema veri i Bogu. Njeni videi su i te kako popularni, i broje od nekoliko stotina hiljada pregleda pa do čak nekoliko miliona, a broj pratilaca veći je iz dana u dan.

Uostalom, ne viđa se svaki dan da neko objašnjava da li više voli "večernju ili jutarnju molitvu, Božić ili Uskrs" u ritmu pesme "It’s Tricky" od Run D.M.C.

"Nismo sve mračne stare dame koje čitaju Bibliju" rekla je u jednom snimku sestra Monika, inače članica Zajednice Svetog Jovana Krstitelja u Mendhamu u Nju Džersiju.

Ona na svojim tiktokovima dokumentuje život u manastiru i odgovara na pitanja pratilaca na šaljiv način.

"Mi nismo samo pobožni, napeti ljudi. Postoji radost i smeh, čitav spektar ljudskog iskustva. Žene u mojoj zajednici su veoma inteligentne, veoma žestoke. One znaju šta žele."

Inače, sestra Monika u jednom videu objasnila je i kako je došlo do toga da krene da snima za TikTok, i istakla da su pre desetak godina samostani i manastiri bili veoma oprezni kada su u pitanju društvene mreže. Napomenula je da su sredinom 2000-ih rimokatoličke časne sestre počele da pronalaze široku publiku na Jutjubu i Majspejsu. Čak je i papa Franja priznao da uprkos svim načinima na koje su društveni mediji korišćeni za širenje mržnje i podsticanje sujete, oni se takođe mogu koristiti za evangelizaciju.

"Shvatili su da je to odličan način da se demistifikuje ono što radimo", rekla je sestra Monika Kler, za Njujork Tajms.

Na profilu nunsenseforthepeople ona pokušava da približi ljudima pojedine rituale i običaje, a skrenula je pažnju i kada su u pitanju episkopalne vrednosti kao što su rodna ravnopravnost i inkluzija.

Ova časna sestra je čak učestvovala i na protestima "blacklivesmatter, ali i javno pokazala podršku ženama, naravno, kroz poseban, kako kaže "hrišćanski filter". Pre nego što je ušla u Zajednicu Svetog Jovana Krstitelja 2012. godine, Klodet Monika Pauel je nastupala u akustičnom rok bendu i improvizovanoj trupi komičara u Los Anđelesu.

Sestra Monika kaže da uporno pokušava da nagovori i ostale sestre da počnu da koriste društvene mreže: "Ako budemo nastavile da budemo skrivene, počećemo polako da izumiremo."

BONUS VIDEO: ŠOK SNIMAK: Bogata srpska pevačica jede ajvar i hleb na letovanju

 

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd