Skip to main content
ljubav, par

ZLATA VREDNI: Ovo su najefikasniji LJUBAVNI SAVETI koji će SAČUVATI I POBOLJŠATI VAŠU VEZU

Foto: Shutterstock
Vredi ih se podsetiti.

U romantičnim filmovima ljubav se dešava slučajno, gradi u tren oka, a parovi ostaju zauvek zajedno. Realnost je kao što znate sasvim drugačija i da bi jedna veza trajala ceo život potrebno je ulaganje mnogo truda, živaca, razumevanja, saosećanja i najvažnije zajedno sa partnerom rasti i napredovati u stabilnu ličnost.

Uz sve obaveze koje nas čekaju iz dana u dan treba uklopiti zajedničko vreme sa partnerom i naći kompromis kako ćete ga provesti. Dakle, jeste ljubav lepa, ali zahteva veliku posvećenost.

ISTRAŽIVANJE OTKRIVA: Žene koje su radile OVO imaju najmanje seksualnih problema

ISTRAŽIVANJE OTKRIVA: Žene koje su radile OVO imaju najmanje seksualnih problema

BEOGRAĐANI, BUDITE NA OPREZU! Provalnik hara u jednom delu grada, APEL ženama da posebno obrate pažnju

BEOGRAĐANI, BUDITE NA OPREZU! Provalnik hara u jednom delu grada, APEL ženama da posebno obrate pažnju

"UMALO ME NIJE UBILA": Ispovest devojke koja je DRŽALA POPULARNU DIJETU, ovo je bio KLJUČNI SIMPTOM

"UMALO ME NIJE UBILA": Ispovest devojke koja je DRŽALA POPULARNU DIJETU, ovo je bio KLJUČNI SIMPTOM

U svađi nema pobednika

Postoji vitalna stvar koju treba prihvatiti u vezi a to je da se tokom svađe treba boriti za svoje mišljenje, svoje želje i stavove ali da na kraju svađe jednostavno nema pobednika.

svađa
Foto: Profimedia

Kada se svađate u vezi, umesto da na smiren način porazgovarate o emocijama i pronađete kompromisno, produktivno rešenje oboje gubite. Zato nemojte pokušavati da nahranite svoj ego neprestanom borbom, potrudite se da saslušate svog partnera i iskreno porazgovarate o tome kako se osećate.

Ne pristajte na rutinu

U dugoj vezi najveća zamka je ulazak u rutinu i shvatanje partnera zdravo za gotovo. Podsetite se kako vas je partner osvojio, osvežite svoju ljubavnu vezu komplimentima i provedite vreme zajedno bez prisustva drugih ljudi.

Uz malo poštovanja i uvažavanja i poneki kompliment i osmeh začinićete iznova svoju ljubav.

Sitnice život znače

Kada pogledate u nazad, shvatićete da sitnice čine vašu vezu posebnom. Zagrljaji, mala iznenađenja koja su vam popravila dan i neobavezni, usputni komplimenti.

ljubav
Foto: Shutterstock

Pripremanje večere ili pranje sudova kako bi vas dočekala čista kuhinja, takođe su sitnice koje partner radi za vas i izmami vam osmeh- pokazujući ljubav. Nemojte ih nikada smatrati suvišnim i radujte im se!

Postanite najbolji prijatelji

Nemojte skrivati od partnera loše stvari koje su vam se desile na poslu ili sa prijateljima i čekati da ih ispričate drugarici. Jasno je da partner ne može biti vaša najbolja prijateljica, niti treba ali kada se osećate loše otkrijte pred njim razloge. Osetićete podršku i povezaćete se na dubljem nivou tako da postanete prijatelji.Fokusirajte se na lepe trenutke

Ako živite sa partnerom i iznova se fokusirate na činjenicu da niste izbacili smeće ili da je zaboravio da kupi mleko u prodavnici bićete isfrustrirani. Kuća nikada ne može da bude besprekorno čista ako provodite vreme u njoj i zato se radije fokusirajte na trenutke kada vas je partner zagrlio, poljubio dok ste kuvali ili predložio da odete u bioskop. Nemojte biti rob stvari oko sebe!

Na kraju zapamtite, niko nije savršen a jedina priča iz bajki koja se pokazala realnom je da ljubav uvek pobeđuje!

 

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd