Skip to main content
Poslovna žena

POSLOVNE TAJNE: Šta MORAŠ da znaš ukoliko želiš da budeš SREĆNA NA POSLU?

Foto: Profimedia
Pronađi sebe na poslu koji voliš i uživaj.

Sve češće nailazimo na tekstove u kojima se ženama savetuje da naprave svoje ciljeve, budu pozitivne, ambiciozne i sve će biti u redu. Na poslu možemo biti srećni, ali ta sreća ne zavisi ni od koga drugog nego od NAS! U velikoj meri, uspeh u tome šta god da radimo, zavisi od sreće. Ali ne u smislu onoga što nam je sudbina dodelila, nego u smislu našeg doživljaja svog života i toga koliko i kako osećamo sreću. 

NALAŽENJE SVRHE U POSLU I ŽIVOTU JE JEDAN OD POKRETAČA SREĆE

Ciljevi su definitivno važni u svakom poslu, oni nam daju fokus, odnosno čemu težimo. Težnja ka ciljevima znači trud da ih ostvarimo, veštine koje usavršavamo na putu ka ostvarivanju. Rezultat sam po sebi ima veliki uticaj. Na primer, ako smo fokusirani na to da imamo 20% posto veću platu, mi se trudimo, pokazujemo, napredujemo i na osnovu toga mi ćemo biti bliže ostvarenju svog cilja. I nakon toga da smo dobile 20% veću platu, mi ćemo biti srećne. Nalaženje svrhe i fokusa u poslu je jedan od najjačih pokretača sreće.

SJAJ CRVENOG TEPIHA: Pogledajte neke od NAJLEPŠIH haljina koje su prošetale poznate dame (FOTO)

Poslovna žena
Foto: Profimedia

3 VRSTE ODNOSA PREMA POSLU

Posao može da nam bude: POSAO - radim da zaradim platu, KARIJERA - radim i učim da bih napredovala, kada toga nema odlazim, i POZIV - radim posao sa strašću, a moj posao ima svrhu. Na osnovu svega ovoga možemo da zaljučimo da svaki posao možemo da pretvorimo u poziv, kao i da svaki poziv možemo da pretvorimo u poziv. 

Žena pravi spisak
Foto: Profimedia

Koji god posao da radimo, uvek treba da se zapitamo: ZAŠTO ja ovo radim, na koji način doprinosim sebi i svetu oko mene, jer tim putem dolazimo do svrhe i samim tim posao pretvaramo vremenom u poziv. 

Najzad, Konfučije je rekao "Pronađi posao koji voliš i nećeš morati da radis ni jedan dan u životu"!

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd