Potreban vam je samo dobar crni hleb, sve drugo imate u frižideru - NAPRAVITE SAVRŠEN VELŠKI SENDVIČ
12.07.2019.
16:34
Brzo, lako i preukusno!
Ideja za večeru kada vam se odjednom najavi ekipa, a vi nemate pojma šta da spremite i šta svi vole. E, pa ovo je taj recept.
Sastojci:
Crni hleb
Ulje
3 kašike brašna
150 ml Nikšićkog tamnog
So
Biber
1 kašičica senfa
200 grama čedar sira
Slanina
Isecite hleb na kriške, poređajte ih u pleh i pecite pet minuta u rerni na 200 stepeni. U zagrejan tiganj stavite malo ulja i dodajte tri kašike brašna. Kada masa krene da blago vri, dodajte joj 150 ml Nikšićkog tamnog piva i ostavite na vatri još tri minuta uz mešanje. Posolite, pobiberite, dodajte kašičicu senfa, 200g čedar sira i promešajte. Po kašiku smese stavite preko svake kriške prepečenog hleba i prekrijte parčetom slanine. Zapecite u rerni na 10 minuta i poslužite.