clear sky
8°C
25.04.2024.
Beograd
eur
117.1643
usd
109.4482
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

PRESOLILI STE RUČAK? OVE namirnice će vam pomoći da POPRAVITE štetu za samo par sekundi

07.04.2018. 11:56
Piše:
Srbija Danas
Devojka kuva
Devojka kuva / Izvor: Profimedia
Postoji rešenje.

Nije retka pojava da vam, na ovaj ili onaj način, iz bočice za so u ručak "izleti" veća količina nego što ste planirali.

BRZO I LAKO: Ova namirnica će očistiti MRLJE OD KAFE za tren oka!

Najlakše je isprati namirnice, kuvane na pari u preslanoj vodi ili meso koje je predugo stajalo u slanoj marinadi.

PRVO JAJE OFARBAJTE U CRVENO: Šta je čuvarkuća i šta radimo sa onom od prošle godine!

Ali kada je jelo već gotovo, na raspolaganju su vam druge opcije.

Ako su supa ili gulaš suviše slani, dodajte malo vode ili kokosovog mleka. Kad to nije moguće jer će jelo biti suviše tečno, dodajte krompir isečen na manje komade. Za ovu svrhu može poslužiti i pirinač ili malo brašna, ključ je u skrobu koji upija so.

pravljenje ručka
pravljenje ručka / Izvor: Profimedia

Ako je u pitanju čorba, dodajte malo neutralne pavlake ili pomešajte kiselu pavlaku i jogurt, pa ubacite na kraju kuvanja ili pre služenja.

Nekad je dobar izbor malo limunovog soka čija bi kiselina trebalo da neutrališe preterano slan ukus. Ako nemate limuna, dodajte malo blagog sirćeta.

12 znakova da sa kolegom s posla niste samo bliski, već ste totalno "pali" na njega!

U iste svrhe mogu da posluže šećer ili med, ali ne preterujte, jer možete da postignete kontra-efekat. Sigurna opcija je da na kašičicu stavite malo šećera, držite je nekoliko minuta na pari iznad šerpe, ali bez sipanja u jelo.

Mladi luk daje DOBAR UKUS, ali i ostavlja neprijatan ZADAH, ipak postoji REŠENJE

Ako ste kupili preslanu slaninu, pršutu ili šunku, pokrijte ih mokrom krpom koja bi trebalo da upije bar deo soli.

Rešenje za preslane šnicle je sos blagog ukusa.

 

Piše:
Srbija Danas
07.04.2018. 11:56