clear sky
16°C
30.04.2024.
Beograd
eur
117.1205
usd
109.1422
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Prost način da uklonite kožu sa krompira za par sekundi: Ovako će vaš pire biti kremast kao puter

15.05.2021. 19:35
Piše:
Srbija Danas/Telegraf.rs
krompir
krompir / Izvor: Profimedia

Isprobajte!

Gurman ste, ali mrzite da provodite sate u kuhinji? Ili vas možda samo monotoni zadaci kuvanja, poput ljuštenja krompira, dovode do ludila? Ako tražite način da ubrzate pripremu krompira, ovaj trik bi mogao da bude pravo rešenje za vas. 

Prost i jeftin trik da isterate paukove iz svoje kuće: Uradite ovo i oteraćete ih za tili čas

Prost i jeftin trik da isterate paukove iz svoje kuće: Uradite ovo i oteraćete ih za tili čas

Kako se PRAVILNO USISAVA: Ove greške pravi većina

Kako se PRAVILNO USISAVA: Ove greške pravi većina

KAO IZ PEKARE: Ne bacajte stari, bajati hleb - osvežite ga uz pomoć OVOG jednostavnog trika! (VIDEO)

KAO IZ PEKARE: Ne bacajte stari, bajati hleb - osvežite ga uz pomoć OVOG jednostavnog trika! (VIDEO)

Postoji metoda koja vam pomaže da uklonite kožu kuvanog krompira za nekoliko sekundi, tako da ćete dobiti najkremastiji i naukusniji pire.

Potrebno je samo da pripremite krompir, malo soli (po želji), voda, led, šerpa i činija.

Prvi korak je da operete krompir i sipate ga u posudu sa ključalom vodom. Dodajte kašiku soli.

Kuvajte krompir dok ne omekša, između 15 i 25 minuta, u zavisnosti od veličine.

Krompir
Krompir / Izvor: Profimedia

Kada su skoro gotovi, stavite malo leda u činiju. Ne treba da preterujete sa količinom, nekoliko kockica je sasvim dovoljno.  Napunite posudu hladnom vodom i dodajte krompir. Za nekoliko sekundi videćete kako će se koža lagano nabrati.

Ostavite krompir da odstoji u vodi oko minut, a zatim uzmite jedan u ruku i kora bi trebalo odmah da sklizne.

Sada možete da izgnječite oljušteni krompir i spremate pire, ili jednostavno da ga iseckate i dodate u ulje.

Pogrešan brushalter izaziva - GLAVOBOLJU! Evo kako da znate da li ste odabrali ONAJ PRAVI

Pogrešan brushalter izaziva - GLAVOBOLJU! Evo kako da znate da li ste odabrali ONAJ PRAVI