Ručak po grčkom receptu: Piletina sa limunom i kuskusom

12.04.2020. 12:01
Piše:
Srbija Danas/Mondo
kuvanje / Izvor: Profimedia
Veoma ukusno.

Ne znate šta da spremite za ručak? Evo odlične ideje! Ako volite grčku kuhinju i volite piletinu, ovo je pravi recept za vas!

DOMAĆI KVASAC BOLJI OD KUPOVNOG: Recept naših baka za najzdravije testo!

DOMAĆI KVASAC BOLJI OD KUPOVNOG: Recept naših baka za najzdravije testo!

Jednostavno i ukusno: Hrskava pita sa sirom i prazilukom (RECEPT)

Jednostavno i ukusno: Hrskava pita sa sirom i prazilukom (RECEPT)

OVO JE NAJGORE ŠTO MOŽETE URADITI KAD ODMRZAVATE MESO: Sve domaćice prave KOBNU grešku! Može biti OPASNO!

OVO JE NAJGORE ŠTO MOŽETE URADITI KAD ODMRZAVATE MESO: Sve domaćice prave KOBNU grešku! Može biti OPASNO!

Sastojci:
  • Četiri pileća filea
  • 160 grama crvene paprike
  • 40 grama feta sira
  • 75 grama kuskusa
  • Kašika sveže seckanog peršuna
  • Jedna manja tikvica
  • Glavica crvenog luka
  • Kašičica bibera
  • Jedan limun

Piletina / Izvor: Profimedia

 

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni, a u međuvremenu, operite papriku i tikvicu, pa ih isecite na kockice. Papriku, tikvicu i crveni luk pomešajte sa pola kašičice bibera i kašikom maslinovog ulja, stavite u pleh i pecite oko 15-20 minuta.

U međuvremenu, na pileće maso stavite pola kašičice bibera i posolite po ukusu, pa propržite u tiganju sa prethodno zagrejanom kašikom maslinovog ulja. Tako proprženu piletinu stavite u pleh sa povrćem, pa pecite oko 12-14 minuta.

Dok se piletina peče, stavite šolju vode da proključa. Narendajte koru limuna, iscedite polovinu limuna, a drugu polovinu isecite na kriške. U posudi pomešajte kuskus i rendanu koru limuna, pa u to dodajte 2/3 šolje ključale vode i ostavite da odstoji oko pet-šest minuta, dok ne upije vodu.

Kada je kuskus spreman, pomešajte ga sa pečenim povrćem, dodajte peršun, pola kašike limunovog soka i pola kašike maslinovog ulja, pa dodajte soli po želji.

Isecite piletinu na komade željene veličine, pa u tanjir sipajte malo kuskusa sa povrćem, komad mesa i malo fete, a odozgo iscedite jednu krišku limuna.

Čaša čistog uživanja: Čoko-mint milkšejk! (RECEPT)

Čaša čistog uživanja: Čoko-mint milkšejk! (RECEPT)

Zaželeli smo ih se: Kako najbolje ispržiti mlade krompiriće

Zaželeli smo ih se: Kako najbolje ispržiti mlade krompiriće

Kad nemate kvasac ili prašak za pecivo: Ovo može biti dobra zamena

Kad nemate kvasac ili prašak za pecivo: Ovo može biti dobra zamena

INSTANT RECEPT: Ćuftice sa tunjevinom od starog hleba

INSTANT RECEPT: Ćuftice sa tunjevinom od starog hleba

Kako da unesete proteine tokom posta: Ove namirnice mogu da zamene meso i mleko

Kako da unesete proteine tokom posta: Ove namirnice mogu da zamene meso i mleko

 

Piše:
Srbija Danas/Mondo
12.04.2020. 12:01
Pogledajte više