Četvrtak 07. dec 2023.
Šakira

Umalo da završi IZA REŠETAKA! Šakira optužena zbog MILIONSKE UTAJE POREZA, ali suđenje se završilo za 8 MINUTA, evo šta je ŠPANSKA VLADA odlučila

Foto: Profimedia
Nije mogla da sakrije prezir prema vlastima

Svetski poznata pevačica Šakira brutalno je osudila špansku vladu koja je pokrenula slučaj protiv nje. Ona je optužena da je u periodu između 2012. i 2014. godine utajila milionski iznos.

Svi se pitaju ŠTA JE URADILA SA FACOM! Adriana odlučila da ZAČEPI USTA hejterima, pa se pojavila potpuno BEZ ŠMINKE - "Je li ovo ISTO LICE?"Adriana Lima

Svi se pitaju ŠTA JE URADILA SA FACOM! Adriana odlučila da ZAČEPI USTA hejterima, pa se pojavila potpuno BEZ ŠMINKE - "Je li ovo ISTO LICE?"

„Jača sam od (m)raka!“Promo

„Jača sam od (m)raka!“

Španske vlasti optužile su 46-godišnju zvezdu da nije platila 14,5 miliona evra (15,8 miliona dolara) španskog poreza na dohodak između 2012. i 2014. Ali pevačica je tvrdila da je živela "nomadskim životom" tokom godine 2012. i 2014. i nije imao sedište u Španiji.

Kolumbijska zvezda je bila u vezi sa španskim fudbalerom Žerarom Pikeom od 2011. do 2022. i zajedno su dobili sinove Milana, rođenog u januaru 2013, i Sašu, rođenog u januaru 2015. godine.

Vlasti su tvrdile da je megazvezda kupila imanje u Barseloni 2012. godine koje je služilo kao njihova porodična kuća - i vode proces protiv nje zbog navodnih neplaćenih poreza od 2017. godine.

Sudski postupak trebalo je da počne u Španiji u ponedeljak, ali uoči suđenja - koje je trebalo da traje do sredine decembra - pevačica je dala izjavu da je slučaj zatvoren.

Prema sporazumu sa tužiocima koji je prihvatila danas, prvog dana suđenja u Barseloni, dobiće uslovnu trogodišnju kaznu i novčanu kaznu od sedam miliona evra.

Više od 100 svedoka trebalo je da se pojavi pred sudom u okviru ovog slučaja tokom nedelje, ali je priznanjem suđenje završeno nakon osam minuta.

Ona, međutim, nije izdržala da ne iskaže svoj prezir prema španskim vlastima.

Šakira
Foto: Reuters

U osuđujućoj izjavi, Šakira je rekla: - Tokom svoje karijere, uvek sam nastojala da radim ono što je ispravno i dajem pozitivan primer drugima. To je često značilo da treba preduzeti dodatni korak u poslovnim i ličnim finansijskim odlukama kako bih učinila najbolji potez, a to je uključivalo traženje saveta od eminentnih svetskih poreskih organa PricevaterhouseCoopers International Limited i Ernst and Ioung Global Limited koji su bili moji savetnici tokom celog ovog procesa.

- Nažalost, i uprkos ovim naporima, poreske vlasti u Španiji pokrenule su tužbu protiv mene, kao i protiv mnogih profesionalnih sportista i drugih osoba visokog profila, crpeći energiju, vreme i spokoj tih ljudi godinama. Dok sam bila odlučna da branim svoju nevinost u suđenju za koje su moji advokati bili uvereni da bi presudilo u moju korist, donela sam odluku da konačno rešim ovu stvar u najboljem interesu moje dece koja ne žele da vide svoju majku kako žrtvuje svoje lično dobro u ovoj borbi.

Nastavila je: - Moram da prebrodim stres i emocionalne posledice koje su nastale u poslednjih nekoliko godina i da se usredsredim na stvari koje volim – svoju decu i karijeru, uključujući moju predstojeću svetsku turneju i moj novi album, stvari zbog kojih sam izuzetno uzbuđena.

Šakira
Foto: Profimedia

- Izuzetno se divim onima koji su se do kraja borili protiv ove nepravde, ali za mene, danas, pobeda je mogućnost da se ponovo posvetim mojoj deci i karijeri.

Rojters je istakao slična iskušenja koja su i druga poznata lica doživela u Španiji, izveštavajući u ponedeljak:

- Španske vlasti gonile su i druge poznate ličnosti zbog utaje poreza, uključujući fudbalere poput Portugalca Kristijana Ronalda, Argentinca Lionela Mesija i brazilsko-španskog igrača Dijega Koste. Svi su izmireni i plaćene su velike kazne. Međutim, Vrhovni sud Španije je prošlog meseca potvrdio oslobađajuću presudu treneru Bajera iz Leverkuzena Ćabiju Alonsu u drugom poreskom sporu. Alonso je odbio da se nagodi i na kraju je pobedio na suđenju.

 

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
2 Beograd