Samo se na prvi mah čini da je komplikovano: Pohovani karfiol sa belim lukom i pavlakom u rerni

10.04.2020. 08:14
Piše:
Srbija Danas/Bakina kuhinja
Rerna / Izvor: Profimedia
Nešto drugačije.

Ako čekate goste, a i ako ne čekate, ovaj recept je pravo kulinarsko otkrovenje.  

DOMAĆI KVASAC BOLJI OD KUPOVNOG: Recept naših baka za najzdravije testo!

DOMAĆI KVASAC BOLJI OD KUPOVNOG: Recept naših baka za najzdravije testo!

Jednostavno i ukusno: Hrskava pita sa sirom i prazilukom (RECEPT)

Jednostavno i ukusno: Hrskava pita sa sirom i prazilukom (RECEPT)

OVO JE NAJGORE ŠTO MOŽETE URADITI KAD ODMRZAVATE MESO: Sve domaćice prave KOBNU grešku! Može biti OPASNO!

OVO JE NAJGORE ŠTO MOŽETE URADITI KAD ODMRZAVATE MESO: Sve domaćice prave KOBNU grešku! Može biti OPASNO!

Potrebno je:
  • 500 gr karfiola
  • brašno
  • prezle
  • soli
  • ulje
  • 4 jaja
  • 200 gr kisele pavlake
  • 100 ml jogurta
  • 4-5 čena belog luka

glavica karfiola / Izvor: Profimedia

 

Priprema:

Karfiolu pokidati cvetove pa malo obariti ocediti i osušiti. U otvore cvetove ubaciti izdrobljen beli luk i posoliti.

Pouljiti pa uvaljati u brašno, umućena jaja i prezle. Tepsiju podmazati uljem pa ređati karfiol.

U preostala jaja dodati još jedno jaje pavlaku i jogurt. Izmešati pa preliti karfiol. Peći na 200 stepeni C 40-45 min.

Čaša čistog uživanja: Čoko-mint milkšejk! (RECEPT)

Čaša čistog uživanja: Čoko-mint milkšejk! (RECEPT)

Zaželeli smo ih se: Kako najbolje ispržiti mlade krompiriće

Zaželeli smo ih se: Kako najbolje ispržiti mlade krompiriće

Kad nemate kvasac ili prašak za pecivo: Ovo može biti dobra zamena

Kad nemate kvasac ili prašak za pecivo: Ovo može biti dobra zamena

INSTANT RECEPT: Ćuftice sa tunjevinom od starog hleba

INSTANT RECEPT: Ćuftice sa tunjevinom od starog hleba

Kako da unesete proteine tokom posta: Ove namirnice mogu da zamene meso i mleko

Kako da unesete proteine tokom posta: Ove namirnice mogu da zamene meso i mleko

 

Uživajte u sjajnom ukusu... Prijatno!

Piše:
Srbija Danas/Bakina kuhinja
10.04.2020. 08:14
Pogledajte više