Savršeni obrok za tili čas: Piletina sa prelivom i belim lukom (RECEPT)

15.04.2020. 19:14
žena jede beli luk / Izvor: Profimedia
Ovo morate da probaate.

Kada jednom spremite piletinu na ovaj način, njen ukus nećete zaboraviti.

Kako da izbelite jaja? Super trik da budu savršena za farbanje i ukrašavanje

Kako da izbelite jaja? Super trik da budu savršena za farbanje i ukrašavanje

Vitaminska bomba: Čorbica sa spanaćem (RECEPT)

Vitaminska bomba: Čorbica sa spanaćem (RECEPT)

OBRATITE PAŽNJU: Evo koliko često treba da peremo odeću koju nosimo po kući!

OBRATITE PAŽNJU: Evo koliko često treba da peremo odeću koju nosimo po kući!

Potrebno je:
  • 600 gr. belog pilećeg mesa
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike brašna + 1 kašičica
  • 2 kašike prezli
  • ulja
  • soli bibera
  • peršunovog lista
  • 200 gr kisele pavlake
  • malo mleka

Piletina / Izvor: Profimedia

 

Priprema:

Meso iseći na šnicle pa malo izlupati izmenju folije. Posoliti pobiberiti . Izmešati brašno i prezne pa uvaljati šnicle.

Pržiti na tihoj vatri oko 15 min.

Izvaditi na tanjir a u tu masnoću ubaciti 1 kašičicu brašna, pavlaku i dobro izjednačiti dodati gnječen beli luk, so biber i peršunov lisr.

Po potrebi dodati i malo mleka.

Gotove šnicle preliti sosom.

INSTANT RECEPT: Ćuftice sa tunjevinom od starog hleba

INSTANT RECEPT: Ćuftice sa tunjevinom od starog hleba

DOMAĆI KVASAC BOLJI OD KUPOVNOG: Recept naših baka za najzdravije testo!

DOMAĆI KVASAC BOLJI OD KUPOVNOG: Recept naših baka za najzdravije testo!

Samo se na prvi mah čini da je komplikovano: Pohovani karfiol sa belim lukom i pavlakom u rerni

Samo se na prvi mah čini da je komplikovano: Pohovani karfiol sa belim lukom i pavlakom u rerni

Nov izazov na Instagramu naterao žene da se skinu: Na sebi imaju samo jednu stvar (FOTO)

Nov izazov na Instagramu naterao žene da se skinu: Na sebi imaju samo jednu stvar (FOTO)

Ručak po grčkom receptu: Piletina sa limunom i kuskusom

Ručak po grčkom receptu: Piletina sa limunom i kuskusom

 

Pogledajte više