Omiljeni srpski prilog uz meso ceo život SPREMAMO POGREŠNO: Slavni kuvar otkrio je genijalan trik za NAJKREMASTIJI KROMPIR PIRE IKADA
Međutim, članica jedne Fejsbuk grupe otkrila je da bi kantice sa sladoledom uvek trebalo da u zamrzivač stavljate naopako kako bi se izbeglo stvaranje kristalića leda na površini.
Kristalići leda nastaju kad vlaga u sladoledu isparava, a zatim se ponovo hladi na površini, stvarajući kristale na vrhu.
Okretanjem kantice sa sladoledom nakon što ga vraćate u zamrzivač će učiniti to da će onaj deo sladoleda koji se rastopio dok ste vadili kuglice kapati na poklopac i neće „pokvariti“ netaknuti deo sladoleda u kantici, tvrdi ona.
Ista žena savetovala je i sladoled ubacite u plastične kese sa zatvaračem kako bi sladoled ostao mekši.
- Genijalna ideja - jedan je od komentara članova grupe na Fejsu.
- A kome to sladoled uopšte izdrži dovoljno da bi se ovaj trik mogao primeniti - našalili su se neki.