Skip to main content
Sofija Loren

Šuškalo se o njihovoj AFERI, a on joj je služio PILETINU I BAJADERE - Iscureli detalji poseta Sofije Loren Josipu Brozu Titu

Foto: Profimedia
Jedna od najlepših žena u istoriji navodno nije bila ravnodušna na šarm jugoslovenskog maršala.

Među gostima Josipa Broz Tita bilo je u zlatno doba Jugoslavije mnogo svetskih zvezda, ali je malo poznato da je među njima bila i italijanska glumica i oskarovka Sofija Loren.

Čuvena filmska diva nije, međutim, samo slušala ratne priče i ćaskala o kulturi s Jovankom Broz i njom — pojedini tvrde da su Tito i ona imali aferu!

Pre oko šest decenija, Sofija Loren bila je Brozova gošća i prema njemu je gajila veliku naklonost, a Nenad Vuković, koji je pre nekoliko godina otkupio Titove vinograde, podelio jejednom prilikom za Kurir šta je on čuo o maršalovim susretima s glumicom.

HOROSKOP ZA 14. MART: Ovnu se savetuje OPREZ u saobraćaju, Jarcu STRPLJENJE, a pred ovim znakom je važna ODLUKA

HOROSKOP ZA 14. MART: Ovnu se savetuje OPREZ u saobraćaju, Jarcu STRPLJENJE, a pred ovim znakom je važna ODLUKA

Spasila mu život i ukrala srce - Ko je devojka holivudskog zavodnika Antonia Banderasa?

Spasila mu život i ukrala srce - Ko je devojka holivudskog zavodnika Antonia Banderasa?

- Čuo sam razne priče, ali činjenica je ta da je Tito ugostio Sofiju Loren ovde u Grockoj. On je bio veliki zavodnik i hedonista. Jovanka je bila ljubomorna kada je Sofija dolazila iz Italije u Srbiju kod druga Tita. Postoje zapisi o njenim posetama i tu stoji i da je volela piletinu i bajadere, a Tito je bio poznat kao ljubitelj grožđa - rekao je Vuković, a njegove reči potvdio i Dragan O, koji je svojevremeno služio Titu.

Sofija Loren
Sofija Loren
Foto: Profimedia

On je istakao da mu je bila čast da radi za Josipa Broza i prisetio se dana kada je Sofija Loren s Titom uživala u čarima Grocke.

- Tada sam bio mlad. Bila je velika čast raditi za predsednika. Sećam se kada je dolazila Sofija. Ona je bila zaljubljena u njega. Bila je prelepa, svi su se okretali za njom. On je voleo Jovanku, a Sofija njega. Tačno je to što je gospodin Vuković rekao da je Jovanka bila ljubomorna na glumicu. Sofija je na Titove manifestacije dolazila javno, a tajno, kada, vi procenite sami — rekao je Dragan.

Nada Budisavljević, sestra Jovanke Broz, prisetila se mnogo detalja o Brozovima za knjigu Žarka Jokanovića "Moja sestra Jovanka Broz", ali ona je na nešto drugačiji način videla odnos Tita i Sofije. On je navodno bio prijateljski, dok su svi bili na okupu.

Josip Broz Tito na Skupštini UN 1960. godine
Foto: Profimedia

Navodno je glumica provela 15 dana na Brionima, dok su u rezidenciji boravili i Josip i Jovanka Broz, a u vilu "Jadranka" stigla je sa svojim jednoipogodišnjim sinom i švajcarskom dadiljom. Redovno se čula sa suprugom i bila vrlo posvećena nezi svog tela, čak i na odmoru.

- Svakog dana je telefonirala Karlu Pontiju. Kosu je prala destiliovanom vodom i stavljala je maslinovo ulje kao pakovanje. I ta njena kosa je bila veličanstvena. A kada bi je slikali uvek je okretala profil koji je bio lepši. To su te male tajne velikih majstora kuhinje. Sofija Loren je jako volela da kuva - prisetila se Nada Budisavljević.

Sofija Loren
Sofija Loren
Foto: Profimedia

Ona je otkrila da je Sofija pravila testeninu s paradajzom, dok je Tito za glumicu mesio zagorske štrukle s jabukama.

- Lično je razvijao testo na tom stolu, motao. Uživao je u tome. Ne znam baš da li je tačno znao koliko baš čega tu ide ili mu je kuvar u tome pomagao, ali je sam sve to mesio i pekao — ispričala je Jovankina sestra.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd